Sammandrag från Samrådsmötet med Familjebostäder 17 oktober 2016

Ja, för några veckor sedan hade vi vårt samrådsmöte och jag är ledsen över att jag inte hunnit skriva ett sammandrag tidigare. Om du har några frågor eller undringar så får du gärna kontakta mig eller skriv en kommentar här på webbsidan. I annat fall, må så gott trots vädret och ta det lugnt i halkan.

Utebelysning
Trygghets- och säkerhetsåtgärd. Bättre belysning önskas vid gavlar och prång ut till gårdarna samt vissa infarter. En trygghetsrondering görs tillsammans med Familjebostäder.

Räcket vid uppfarten till Bastuhagsvägen 28 – 24 förses med reflexer för bättre synlighet.

Gångvägar på gårdar Bastuhagsvägen
Dålig framkomlighet och olycksfallsrisk. Vattensamlingarna och groparna kvarstår på gångvägarna trots tidigare åtgärder. Sand ska fyllas på och eventuellt dräneringsrör läggas ner. Familjebostäder kontaktar BergFast i frågan.

Inomhusvärme
Våra termostater på elementen är gamla och alla fungerar inte som de ska. En del har det varmt inomhus andra har det kallt. Nu kommer termostaten att bytas ut och förhoppningsvis ska vi då bättre kunna reglera värmetillförseln i våra hem.

Tvättstugor
Upprustning av tvättstuga på Bastuhagsvägen 24 påbörjas 2017. När upprustning av tvättstugan i 29:an kan påbörjas är oklart i dagsläget men upphandling har påbörjats och bud gås igenom.

Portkoder
Nya portkoder efterfrågades och det beslutades att byte av koder ska ske.

Illaluktande sopor
Särskilt under vår varmare årstid uppstår en illaluktande doft kring våra sopkärl och även besvär med småflugor och larver i och runt kärlen. Information om hur man bäst förpackar sina sopor för att undvika och minimera dessa obehag har testats med hjälp av dekaler som tyvärr lossnar lätt. Vi kommer överens om att information istället sätts upp i trapphusen.

Grovsopor
I vissa fall har grovsopor i bl a barnvagnsrum inte tagits bort. Vår husvärd ordnar med tömning.

Lek- och uteplatsen Bastuhagsvägen
Förslag, från oss, på rutschkana skickas in till Familjebostäder och var på lekplatsen den ska placeras ska vi gå igenom tillsammans.
Ny grill och ett avställningsbord har beställts.

Uteplatser
Underhåll av bänkar, staket mm har skett vid en del uteplatser men inte alla. Familjebostäder åtgärdar detta.

Ljusslingor
Ljusslinga i träd utanför 24:an ska lagas och hängas snyggare. En ljusslinga ska ordnas till Iggesundsvägen som saknar en sådan. Utlovas ske före 1:a advent.

Uteplantering Iggesundsvägen
Sjuka buskar ersätts med nya friska.
En död björk med fallrisk tas bort.

Mötes- och fritidslokalen
Golven har blivit bonade i lokalerna. I fritidslokalen har väggar blivit ommålade.

Övrigt i området
Parkvägen Sågverksgatan – Bäckaskiftsvägen/Bastuhagsvägen. Önskas bättre belysning, röjning av växtlighet samt bättre underhåll vintertid. Familjebostäder har en kontakt på Parkförvaltningen som kontaktas.

Det här inlägget postades i Boendeinflytande, Okategoriserat, Samrådsmöten och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s