Sammandrag Boendemöte 22 okt 2015

Boendemöte 20151022 00 Inger hade dukat upp med Monicas hembakta, goda bullar till kaffet, frukt, godis och en liten, bra att ha present i höstmörkret till var och en inför mötet.

Tyvärr kom det inte så många men ni som kom ska ha ett stort tack för ert engagemang för det är just ert engagemang som gör mödan värt att arbeta för vårt gemensamma boende och vår boendemiljö.

Och till dig som ville komma men inte kunde så får du gärna skicka ett mail, ringa eller skriva en kommentar här med dina synpunkter på vårt boende, så tar vi upp det också i samrådet med vår förvaltare.

Dina synpunkter och åsikter är viktiga i vårt arbete för vårt boende så hör av dig!

Ny lekplats
En ny lekplats är planerad på innergården bakom Bastuhagsvägen 24 efter tidigare önskemål från boende. Ett lekhus är beställt. När den nya lekplatsen kommer att vara färdigställd är i dagsläget något osäkert men till nästa sommar borde det vara klart.

Snöröjning
Snöröjningen har fungerat bra på vår förvaltares (Familjebostäders) mark men parkeringarna plogas och sandas inte. Trottoarer och gator där Stockholm stad ansvarar för snöröjning fungerar sämre.

Källarna
Efterfrågas städning av källare. Frågan kommer att tas upp i samrådet.

Parkering
Fortfarande problem med ett företags olovliga parkering på vår mark. Frågan har varit uppe tidigare och vår förvaltare har varit i kontakt med företaget utan att någon förbättring skett från företagets sida. Vi tar upp frågan igen på samrådsmötet.

Även svårigheten med gatuparkering för oss boende togs upp och det är ett problem som är mer svårlöst. Vad vi kan göra i den frågan är ganska osäkert då det handlar om just gatuparkering och de parkeringsplatser som vår förvaltare har hand om är för få och de som är lediga ligger en bra bit från våra hem.

Mötes- och pingislokalen
Bord och stolar till ett lågt pris har köpts in från en kontorsutrensning samt ett kylskåp till pingislokalen. Nya gardiner har köpts in till möteslokalen samt komplettering av hushållsinventarier.

Grannsamverkan mot inbrott
Ja, det här var en fråga som väcktes väldigt starkt hos mig då jag fick ett telefonsamtal från en av våra grannar och blev informerad om de inbrott och inbrottsförsök som har skett i våra kvarter under sommaren. Inbrott och inbrottsförsök som med stor sannolikhet kommer att ske igen. Jag kunde inte närvara vid boendemötet och då togs tyvärr inte frågan upp.

Det är inte roligt att komma hem en dag och finna sitt hem upp och nervänt, att några för oss obekanta personer tagit sig in, rotat runt och tagit med sig vad de anser är värdefullt. En sådan händelse skapar otrygghet och otrygghet är vad ingen vill ha. Så vad kan vi göra tillsammans för att skapa en större trygghet?

Jag arbetar gärna vidare med vad vi kan göra för att förhindra inbrott i våra hem men jag kan inte göra det ensam. Grannsamverkan är ett svar, vad känner, tycker du?

Det här inlägget postades i Boendeinflytande, Boendemöten, Hyresgästföreningen, Lokal hyresgästförening och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s