Boendemötet 2014-11-05

Anteckningar från LH Sturebos boendemöte 5 november 2014

Närvarande grannar hälsades välkomna. Styrelsen presenterade sig och även verksamhetsplanen för 2015 vilken godkändes av mötet. Till förtäring bjöds på kaffe, te och kaffebröd.
De frågor och synpunkter som togs upp på mötet kommer vi även att tas upp med Familjebostäder i ett samrådsmöte.

Tvättstugan Bastuhagsvägen 15 och spontantvätten i 11:an
Boende på Bastuhagsvägen 3 – 11 och Iggesundsvägen 2 – 4, som förlorade sin tvättstuga på Bastuhagsvägen 4 vid en ombildning till bostadsrätt, har inte blivit ersatta med en likvärdig tvättstuga utan hänvisats till en, sedan tidigare avsedd, spontantvätt. En bokningsbar tvättmaskin finns i ett minimalt och trångt utrymme med en tvättid på 3 timmar.
En ny, fullt modern tvättstuga med bra arbetsyta har installerats på Bastuhagsvägen 15. Denna får alltså inte boende på ovanstående adresser använda. Detta trots att Familjebostäder av bostadsrättsföreningen fått betalt för att ersätta förlusten av tvättstuga med en likvärdig tvättstuga.

Parkeringsplatser Bastuhagsvägen/Bäckaskiftsvägen
Det framkom under boendemötet att parkeringsplatser som tillhandahålls av Familjebostäder hyrs ut till icke boende i Familjebostäder. Avsaknaden av befintliga och tillgängliga parkeringsplatser är ett stort problem för många i vårt boende.
Det är önskvärt att de parkeringsplatser/garageplatser som Familjebostäder tillhandahåller i första hand går till boende i det egna beståndet och inte till boende i andra upplåtelseformer eller med andra hyresvärdar.

Trygghet och säkerhet – Halk- och olycksfallsrisk. Bastuhagsvägen
Högst upp på Bastuhagsvägen och ner mot Bäckaskiftsvägen har det vintertid varit mycket dåligt sandat. Detta både utanför portar och på trottoar. Inga räcken finns heller att hålla sig i utanför portarna eller utmed trottoarerna. Utanför Bastuhagsvägen 44 sluttar dessutom marken i en backe ner mot gatan.
Framförallt många äldre, men även yngre, har svårt att vintertid ta sig till den lilla affären eller den lilla bussen, utan risk för liv och lem på det glashala underlaget.

Fönster- och balkongbyte på Bastuhagsvägen
Det, sedan flera år tillbaka, utlovade bytet av fönster och balkonger har ännu inte kommit till stånd på Bastuhagsvägen. Ombildningsprocessen stoppade visserligen detta under drygt två års tid men har ännu inte kommit till stånd trots att processen avslutats.
Många är upprörda över detta och vill ha en klar och konkret information från Familjebostäders sida om när fönster- och balkongbyten ska ske, med planering och tidsplan angiven. Föreligger det förhinder i planeringen vill boende ha konkret information av vilken anledning. Informationen vill boende ha skickat med post.

Väggmålning bakom uppsatta nya anslagstavlor
När de gamla anslagstavlorna togs bort och ersattes av mindre tavlor visade det sig att väggen bakom inte blivit ommålad då detta gjordes för några år sedan utan en äldre målning kom i dagern. Det ser inte snyggt ut och boende vill att det målas i trappuppgångarnas nuvarande färg.

Företags parkering. Bastuhagsvägen
Klagomål har tidigare framkommit angående företag som parkerar på gräsmattor m m och även framförts till Familjebostäder. Företagen har ändå inte bättra sig.

Blombyttor. Fler blombyttor efterfrågas på Bastuhagsvägen.
Lekplats. Bastuhagsvägen. Upprustning av lekplats önskas.

Festlokal, fristående
Efterfrågan angående en fristående festlokal, som inte ligger i direkt anslutning till en lyhörd fastighet, i syfte att inte störa grannar med prat och skratt vid ett festligt tillfälle. Det kanske redan finns en som boende kan låna eller finns det möjlighet att anordna en sådan festlokal i vårt närområde eller däromkring?

Informationsfrågor
Matavfallskampen.
Ordförande informerade om källsorteringen av matavfall

Det här inlägget postades i Allmännyttan, Boendeinflytande, Boendemöten, Samrådsmöten och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Boendemötet 2014-11-05

  1. Ping: Samrådsmötet 24 november 2014 |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s