Anteckningar från Boendemötet 27 mars!

Det var inte så många som kom på vårt möte vilket känns lite tråkigt då det handlar om vår boendemiljö och gemensamma trivsel. Kanske är det så att de flesta av våra grannar är nöjda och tycker att allt är bra och att ingenting mer behöver göras för ökad trivsel, trygghet och säkerhet i vårt boendeområde. Det är alltid lika roligt att man trivs men ibland behövs förbättringar, nya uppslag och idéer vilket de som kom till mötet också framförde.

Tidigare önskemål som tagits upp på samrådsmöte med Familjebostäder.

Grill- och sittplatsen. Frågan om att snygga till grill- och sittplatsen invid gungorna kom återigen upp och har i ett samrådsmöte med Familjebostäder redan tagits upp. På vårt nästa samrådsmöte kommer vi att följa upp det och vad som åtgärdats i den frågan från Familjebostäders sida vilket i dagsläget tycks vara ingenting alls. Uppföljning är alltid lika viktig men tyvärr är det så att det är ett segt maskineri ibland och resultat/förändringar kan ta sin tid.

Tvättstugor. Önskemål om att installera torkskåp på B24 och B29, samt nya tvättmaskiner och torktumlare. Tvättstugorna har tagits upp tidigare på samrådsmöte och vi tar upp det igen och hör med Familjebostäder vad som åtgärdats eller kommer att åtgärdas i denna fråga också.

Utemiljö B24. Iordningsställandet av ”platån” med sittplats och bord har inte kommit igång och som skulle ses över av Familjebostäder enligt vårt tidigare samrådsmöte. Vattenansamlingen som uppstår invid gaveln vid nederbörd och snösmältning kvarstår. Familjebostäders åtgärd har varit att gräva upp två smala ”diken” ner mot slänten och skogspartiet i hopp om att vattnet ska vika av och ta den vägen vilket det inte gör.

Nya önskemål och förslag.

Borttagning av sly. Önskemål om borttagning av sly på Stockholm Stads markområde bakom Bastuhagsvägens ojämna sida. Styrelsen ser över det och vad som kan göras tillsammans med Familjebostäder.

Vårplantering. Till vårplanteringen 22 maj föreslogs bärbuskar bl a krusbär men även jordgubbsplantor. Styrelsen tar upp detta vid nästa styrelsemöte.

Trädgårdsredskap. Önskemål om nya vattenslangar samt kantnycklar till vattenkran, sekatörer, vattenkannor, långa blompinnar i bambu men även kortare blompinnar samt övriga trädgårdsredskap. Resonerades lite om var man kan ha redskapen så att de blir åtkomliga för alla som intresserar sig för vår trädgårdsmiljö. På Iggesundsvägen har man löst detta med att använda sig av barnvagnsrummet. Frågan får diskuteras vidare angående förvaring på Bastuhagsvägen.

Återbrukshyllor. Förslag om återbrukshyllor, dvs hyllor där vi kan ställa sådant vi själva inte vill ha eller behöver men gärna ger bort till någon annan som vill ha eller behöver. Hur det ska utformas och var hyllorna ska placeras är en fråga vi tar upp på nästa styrelsemöte.

Loppis. Förslag om att anordna en loppis och då gärna i början av juni. Styrelsen tar upp detta på sitt nästa styrelsemöte för planering.

Utegrill. Förslag om grill vid uteplatsen utanför B37. Styrelsen får ta upp detta med Familjebostäder.

Det här inlägget postades i Allmännyttan, Boendeinflytande, Boendemöten och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s