Sammandrag från samrådsmöte 11 nov 2013

Ja, nu har vi haft ett samrådsmöte med Familjebostäder(FB) där vi bl a tog upp vad som sas på vårt boendemöte.

En del frågor berör sådant som ska felanmälas och det är många av oss dåliga på. Vi kanske ringer och felanmäler en gång men inget händer. Vi ringer en gång till men fortfarande händer inget. Så slutar vi ringa till felanmälan för det händer ju ändå ingenting och vi känner oss maktlösa. Men det är just det vi inte ska, vi ska inte sluta ringa. Vi ska fortsätta ringa till dess att problemet vi har blivit löst.

Det som är bra med din felanmälan är att den bokförs, det kommer att finnas ett datum för varje gång du har ringt, och det är viktigt om problemen blir större eller inte åtgärdas. Det räcker inte att bara tala med din områdesvärd, du måste felanmäla så att en arbetsorder går ut.

Tvättstugor
I mangelrummet i B29 hänger elkablar och det är väldigt smutsigt. I B24 saknas torkskåp. FB kommer att se över problemet med elkablar och även se om en storrengöring behövs. I B24 ska man se över möjligheterna att sätta in torkskåp.

Den nya mangeln som inte fungerade i B11 har bytts ut och ska nu fungera.

Förslag från en granne: Att sätta upp hyllor i tvättstugorna där vi kan lämna böcker/tidskrifter för oss att läsa. FB föreslår en kombinerad hatt- och bokhylla med krokar för ytterkläder vilket godtas.

Lokalhyresgäster bilparkeringar
Problem med parkerade bilar på icke parkeringsmark samt oljud. FB kontaktar berörda lokalhyresgäster och påtalar problemet.

Markanläggning B3 – B15
Borttagna träd har upprört boende. FB förklarar borttagandet med att träden dels var gamla och dels stod i vägen bl a vid B9 där en ramp har gjorts.
FB kommer att ersätta träden genom att plantera nya.

Att ordna bilparkering för boende under arbetets gång är inte FB:s ansvar då det gäller allmän gatuparkering och inte är betalda p-platser.

Övrigt
Julbelysning önskas på ”innergårdarna” av Bastuhagsvägens jämna nummer. FB ska se över var de kan placeras.
Utanför B24 vill man ha uppsnyggat med gräs, blommor och sittplats. FB föreslår bord med stolar samt blombytta och ordnar detta.
Gräsklippare vid skolan som för oljud på helger både dag- och kvällstid. FB tar kontakt med Stadsdelsnämnden i frågan.
Brandvarnarna börjar bli gamla och FB planerar byten av dem med början nästa år (2014).

Övrigt från föregående samrådsmöte

Tvättstuga och grovsoprum: Arbetet med ny tvättstuga och nytt grovsopsrum vid B15 har påbörjats. Beräknas stå klart i början 2014.
Anslagstavlor: Nya anslagstavlor till trappuppgångarna har beställts. Beräknas bli levererade i år 2013.
Belysning utomhus: Trygghetsbelysning vid bl a B34-38 har ännu inte åtgärdats men FB lovar att se över detta och påbörja planering.
Askkopp och träd B40: Magnolia ska planteras som ersättning för den Magnolian som försvann. Askkopp skall ställas utanför LH Sturebos lokal.
Ute-och grillplats: Ännu ej åtgärdat att snygga till uteplatsen och grillen. Papperskorg, askkopp ställs dit, stenplattor eller grus framför grillen, gammalt som kol hänger ner, anslag om skötseln och boendes ansvar för uteplatsen. FB ser vad som kan göras.

Fönsterbyten: När det gäller uppskjutna fönsterbyten så hänvisar jag till mitt svar på en kommentar Fönsterbyten

Det här inlägget postades i Allmännyttan, Boendeinflytande, Boendemöten, Samrådsmöten, Sturebo - Hänt & Händer och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s