Sammandrag av boendemötet 24 oktober 2013

Det är roligt att möta grannar som visar intresse i vårt boende och engagerar sig i vår gemensamma boendemiljö.

Vi från LH Sturebos styrelse tackar er som visade sitt engagemang, kom på vårt boendemöte och framförde sina synpunkter.
Hade du inte möjlighet att komma så får du gärna skicka ett mail med dina synpunkter så tar vi upp dem också i det kommande samrådsmötet.

Det bjöds på kaffe och flera sorters kaffebröd, stämningen kändes gemytlig trots klagomål och visst missnöje i vår boendemiljö, men förhoppningen att vi tillsammans ska kunna göra den bättre fanns också.

Det som skapade missnöje i vårt boende var framförallt tvättstugorna men även bl a lokalhyresgästernas bilparkeringar.

Tvättstugor
Tvättstugan på B29 är smutsig (eller skitig som grannen sa), elkablar hänger. Underhållet eftersatt, grovtvätten stod trasig i 3 månader.
Den nya mangeln fungerar fortfarande inte i B11.
Inget torkskåp finns i B24, vilket man vill ha.
Den planerade tvättstugan på B15 som stoppades när ombildningskarusellen drog igång, när påbörjas bygget av den?

Förslag att i tvättstugorna sätta upp en hylla där boende kan lägga böcker, veckotidningar etc för den som tvättar att läsa eller bläddra i när maskinen går.

Lokalhyresgästers bilparkeringar
Missnöje råder över de parkeringar som görs av de hyresgäster som hyr lokaler i vårt boendeområde och ställer sina bilar i vägen för framkomlighet utanför portar etc. En lokalhyresgäst har flera bilar parkerade på icke anvisad parkeringsmark samt för oljud tidigt på morgonen.

Markanläggning B3 – B15
Boende undrar varför träden är borta!?
Kommer nya träd att planteras?
Varför har inte parkeringsplatser för boende ordnats under arbetet med markanläggningen?

Brandvarnare
När ska de bytas ut?
Det är Familjebostäders ansvar att se till att våra brandvarnare fungerar. De brandvarnare vi har idag börjar ta slut och nya behövs.

Övrigt
Julbelysning, ljusslingor önskas på ”innegårdarna” av Bastuhagsvägens jämna portnummer.
Utanför B24 har stenar plogats bort och rullat nedför slänten mot skolan. Nu vill boende få ”platån” ovanför slänten lite finare med gräs och blommor.
Föregående vinter var en stor snöhög upplogad vid B43 vilket utjorde ett hinder i framkomlighet och som boende inte vill se i år igen.

Stockholm stad har gräsklippare vid skolan lördagar och söndagar både mitt på dagen och kvällstid ibland. Dessa maskiner låter oerhört mycket och dränker den ljuvliga tystnad som uppstår när skolan, med sina 1000 elever plus lärare och personal, är stängd. Går det att ordna, kan de klippa gräset vardagar istället? Eller skaffa tystare gräsklippare. Kan Familjebostäder påverka i detta fall?

Bente berättade om caféet hon startar, till att börja med tre onsdagar från sista veckan i november. Portanslag kommer.
Rachida berättade om stavgången som tar ny start i maj nästa år.
En granne har en väninna som kanske kan tänka sig att starta, förlåt mig men jag gjorde ingen minnesanteckning, en dans- eller gympagrupp, om jag minns rätt.

Har du ytterligare synpunkter på vår boendemiljö så skicka ett mail (se under Kontakt i menyn ovanför) eller ring mig (se portanslag).
Alla synpunkter kommer att tas upp på vårt samrådsmöte med Familjebostäder.

Än en gång ett Stort Tack! till er som kom och gör det möjligt för oss att påverka till en bättre boendemiljö där vi förhoppningsvis alla kan vara glada och nöjda, inte bara som hyresgäster utan även som grannar!

Det här inlägget postades i Allmännyttan, Boendeinflytande, Boendemöten, Samrådsmöten och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Sammandrag av boendemötet 24 oktober 2013

 1. Christina skriver:

  Vad gör Sturebo åt att FB hela tiden skjuter upp yttre underhåll som fönster och balkonger. Sedan undrar jag varför man inte ljudisolerat i hela utrymmet när man la en värmeanläggning under min lägenhet? Ingen frågade om jag ville ha oljudet där! Sedan har jag i efterhand fått reda på att det finns asbest där nere!!
  Mvh
  Christina

  • Kristina Tell skriver:

   Hej Christina,

   När det gäller fönster och balkonger så är det inte FB som skjuter upp det. Det har varit planerat att läggas in i budgeten, men som du väl vet så startades en ombildningsprocess vilket medförde att planeringen avstannade utifall det skulle bli bostadsrätt av hyreslägenheterna. När det inte blev så, så har FB:s nästa års budget redan lagts, vilket fördröjer allt med ytterligare ett år och det kan du tacka just ombildningsprocessen för. När FB väl kan återuppta arbetet med våra fönster/balkonger så tillstöter bl a problem då alla fönster inte har samma mått samt att stadsarkitekten inte godkänner utformningen av en del fönster då våra fasader är kulturhistoriskt intressanta. Till detta kommer upphandling som tar sin lilla tid det med. Nya fönster och balkonger kommer men FB har ingen del i de förhinder som uppstått, grundorsaken till förskjutning är ombildningsprocessen. Inget annat.

   Med värmeanläggning tolkar jag att du fått en undercentral under din lägenhet. Om det är en undercentral så förstår jag inte att den låter då de är väldigt tysta. Bor själv ovanför en sedan ett par år tillbaka. Men här får du kontakta FB och framföra dina klagomål så får ni tillsammans titta på det.

   När det gäller asbets så blir jag lite frågande också. Har man mätt upp höga halter av ämnet där? Eller hur vet du att det kan finnas asbets?

   Hoppas att mina svar gett dig lite större klarhet.

   Vänligen

   Kristina

  • Kristina Tell skriver:

   Hej Christina,

   Jag har redan svarat men svarar igen:
   FB bär inte ansvar för att yttre underhåll har skjutits upp. Ombildningsprocessen är ursprunget till att underhållet förskjutits!
   LH Sturebo kan bara agera om det gäller ett eftersatt underhåll, i det här fallet förhåller det sig inte så, utan underhållet har bara förskjutits pga en ombildningsprocess!
   När det gäller ljudisolering och asbets så ska du i först hand vända dig till FB och förklara ditt problem, be dem se över det och fråga vad som kan göras för att komma till rätta med det.

   Vänligen

   Kristina

 2. Ping: Sammandrag från samrådsmöte 11 nov 2013 |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s