Hösten närmar sig!

Ja, hösten närmar sig och det har varit ett långt uppehåll här på vår webbsida, men arbetet med vår boendemiljö har inte legat stilla.

Flera har lånat vår möteslokal i sommar och som tidigare meddelats tas nu ut en depositionsavgift efter samråd med Familjebostäder. Detta medför ett merarbete för lokalansvarig och upplevs som jobbigt av de som lånar lokalen. Det är ingen lyckad lösning men om en missköter sig så får alla lida för det. Och det är tråkigt att det ska behöva vara så. Det är ju trots allt vårt gemensamma utrymme, våra lokaler, något vi förfogar över för vår gemensamma trivsel!

Desto roligare är det, att det nu i höst kommer påbörjas efterlängtade byten av fönster och balkonger, även om det innebär en del besvär för oss boende under arbetets gång. Förhoppningsvis kommer de nya treglas-fönstren dämpa ljudet utifrån något, men även hålla en bättre värme inomhus utan alltför mycket fukt och kyla som tränger in.

Markanläggning påbörjas nu också på nedre delen av Bastuhagsvägen och på Iggesundsvägen. Här har jag engagerat mig för oroade grannar som tagit kontakt och har haft åsikter, och ett samarbete med Familjebostäder kom till stånd främst vad beträffar boendes åsikter på Iggesundsvägen. På nedre delen av Bastuhagsvägen tycks man vara nöjd med Familjebostäders planer då ingen hört av sig.

Ny tvättstuga och grovsoprum på nedre delen av Bastuhagsvägen ska också påbörjas. När detta ska ske är dock oklart.

Hyresgästerna på Iggesundsvägen har i dagarna ingen tvättstuga att tillgå och har blivit hänvisade till en liten, provisorisk tvättstuga på Bastuhagsvägen. Ett stort missnöje råder över detta då det från Familjebostäders sida är tänkt att boende på Iggesundsvägen ska ha detta som sin permanenta tvättstuga.

Från oss i vår lokala hyresgästförening planeras, som tidigare meddelats, ett café främst inriktat på de lite äldre i området men som alla är välkomna till. Kaffe och dopp är tänkt att inte kosta något. Även en motionsrunda med stavgång är planerad att starta. Anslag i portarna kommer upp så fort detaljerna är ordnade om när och hur.

Så väl mött alla grannar inför hösten. Och har du någon aktivitet du vill dra igång, något du tycker skulle vara trevligt att ha, så hör av dig!

Det här inlägget postades i Aktiviteter, Allmännyttan, Sturebo - Hänt & Händer och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s