Trivseldag med sol, grillkorv och plantering

Dagen började med lite gråmulna regnskyar men lagom till vår trivseldag lättade molntäcket upp och solen kom fram.

Många ville vara med och bidra till blommande planteringar. Det grävdes och planterades, grillades korv och dracks både saft och kaffe i en fin grannsämja. Precis så där fint som det borde vara oss grannar emellan.

På Iggesundsvägen börjades det redan på söndagen med att olja in vindskydden vid uteplatsen, ett drygt arbete, men roligt och tillfredsställande.

På måndagen köptes plantor och lökar in, och på tisdagen planterades det frenetiskt både på Iggesundsvägen och Bastuhagsvägen.

Lite smolk fanns dock i bägaren. Det är trist att plocka cigarettfimpar och annat skräp. Du som röker lägg ner din fimp i paketet igen, och du som lämnar skräp på våra gräsmattor och uteplatser kastade det istället i soporna. Vi bor inte på en soptipp och vi är många som inte vill bo på en soptipp. Hur är det med dig, du som kastar fimpar och skräp på våra uteplatser? Vill du bo på en soptipp?

Ett stort tack från oss alla till er alla som kunde vara med på vår trivseldag, som har städat och planterat för att göra allt lite trevligare för oss alla. Ni är guld värda!

blommor och bin

Det här inlägget postades i Aktiviteter, Allmännyttan, Boendeinflytande, Sturebo - Hänt & Händer och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s