Hyresgästföreningens goda arbete

I Mitt i Söderorts senaste upplaga (5/2/13), kan man läsa om hur ett tiotal hyresgäster på Bjursätravägen i Rågsved får sänkta hyror med nästan 1000 kronor. Enligt Hyresnämnden håller standarden i lägenheterna inte måttet.

Bostäderna ägs av Lelånghus AB och de får nu sänka hyrorna med 825 kronor för tio av sina hyresgäster. Fallet har drivits av P-O Brogren, presstalesman för Hyresgästföreningen. Detta dilemma går nu förmodligen in i en andra fas, där Hyresgästföreningen kommer att få kämpa för en hyressänkning för övriga hyresgäster i Lelånghus AB:s bostäder på Bjursätravägen.

P-O Brogren är samme man som flera gånger under vintern/våren 2011-2012 kom till Stureby för att tala om bostadsrättsombildningarnas för- och nackdelar. Han blev inbjuden av de lokala hyresgästföreningarna på både Bastuhagsvägen och Bäckaskiftsvägen. På dessa möten han visade upp mycket kunnighet i frågorna han fick av de boende, och de flesta av dem fick säkert alla sina tvivel utraderade. Något som senare konstaterades under förra sommaren och hösten, där majoriteten av de boende i dessa områden sa nej till ombildningar.

Hyresgästföreningens senaste gärning i Rågsved kommer som en skön replik på alla de personer som ständigt hävdar att denna verksamhet bara förstör och gör det sämre för de boende i många hyreskvarter i denna stad. Tidningsartikeln visar klart och tydligt upp raka motsatsen.

Så där ser ni! Hoppas det smakar…

Det här inlägget postades i Allmännyttan, Boendemöten, Hyror & Tillval, Ombildning, Trygghet. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hyresgästföreningens goda arbete

  1. tessan skriver:

    Hej,
    Jag har själv berörts av denna process och håller medd om att Hyresgästföreningen gjort ett fantastiskt arbete. Dock tycker jag att ni på er hemsida borde skriva en rättelse då det inte är PO Brogren som företrätt i prövningen utan Hyresgästföreningens (mycket duktiga) jurist, Monicka Sparrman. Tycker det är viktigt att ära den som äras bör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s