Förfallet område

En viss Emma skrev:

”Nu hoppas jag att ni lägger lika mycket energi och kraft för att se till att allmännyttan renoverar våra fastigheter, som ni gjort för att stoppa ombildningen. Ordnar nya balkonger, säkrar våra källarförråd, renoverar fula fönstren och sist men inte minst ser till att det finns portkod på våra fastigheter då inbrott förkommer ofta. För detta område är faktiskt förfallet.”

Undrar på vilka grunder du menar att detta område skulle vara förfallet? Flyttade hit 2009, efter att ha bott i olika andrahandsrum runtom i södra Storstockholm, under flera års tid. Och måste säga att Stureby är hittills den lugnaste och finaste förorten jag bott i. Har aldrig hört att det skulle inträffat något allvarligt brott på Bastuhagsvägen. Det kanske vore bra om du polisanmäler inbrott och dylikt, om det nu förekommer så ofta som du säger, att det reds ut och klaras upp, så att den här allmännyttiga gatan blir ännu trevligare att bo på.

Sedan vill jag informera dig om att Familjebostäder har renoverat mycket här de senaste åren. Ett stambyte har gjorts, trappmålningar, byte av flera portar, en markanläggning, en ny stenbeläggning och ökad framkomlighet till portar, nya planteringar, nya uteplatser med bänkar och bord och väggstolar har monterats i samtliga trappuppgångar m.m.

Vill också berätta för dig att Familjebostäder har som policy att stoppa alla renoveringar, när en ansökan för en ombildning kommer in. Så när Brf Farfarstäppan lämnade in sin begäran i början av 2011 hejdades bl.a. DESSA planerade ombyggnader: en renovering av fasader med nya treglasfönster och nya balkonger, en tilläggsisolering av de hus där det är tillåtet och en ny tvättstuga samt ett grovsoprum på Bastuhagsvägen 15 som idag skulle ha stått klart men inte kunnat påbörjas pga. ombildningsprocessen.

Så vill du lägga skulden på någon för att det här området är ”förfallet”, lägg den då gärna på bostadsrättsföreningarna i de här kvarteren och i synnerhet på konsulten. Eftersom det framkommer klart och tydligt genom informationen i det här inlägget, att de tillsammans gjort mer skada än nytta. Mer än någon annan i detta vackra bostadsområde.

Det här inlägget postades i Allmännyttan, Boendeinflytande, Ombildning, Utförsäljning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Förfallet område

  1. Samuel Poromaa skriver:

    Jag har bott på Bastuhagsvägen sedan 1997, under den tiden har det skett ett inbrott som jag känner till i våra källarförråd, det skedde i samband med stambytet i fastigheten, när det var många nycklar i omlopp. För övrigt har jag upplevt och upplever det här området som allt annat än förfallet. Det är lugnt, tryggt, välskött och trevligt. Visst behöver balkongerna bytas och fönstren likaså, men det är ju precis, som Lautaro skriver, något som Familjebostäder tvingats lägga på is under den tid som ombildningsprocessen pågått. Nu är den som väl är över så vi kan nog med tillförsikt se fram emot de redan planerade renoveringarna. Att kalla området för ett förfallet område känns i mina ögon en aning löjeväckande faktiskt. Jag kan inte låta bli och undra vilka referensramar som ”Emma” egentligen har?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s