Extraerbjudande! Du har nu chansen till ditt drömboende!

OBS! Erbjudandet är tidsbegränsat så vill du ha chansen till ett drömboende sätt din namnteckning på en fullmakt/medgivande och skicka den till oss senast idag!

Ja, så låter det i de senaste utskicken från konsult och Brf.

Lockande och pockande ord. Du känner igen dem ifrån all reklam som ramlar in genom din brevlåda och sprider ut sig på golvet i ditt hem.

Nu behöver du bara sätta ditt namn på en fullmakt/medgivande och du får ett drömboende. Ja, det är vad konsult och Brf lovar. Men är det verkligen så enkelt?

Utskicken är undertecknade av en privatperson som tydligen har tillgång till flera hyresrätter. Så hur kommer det sig att en privatperson med tillgång till så många hyresrätter flyttar in på Bastuhagsvägen? Särskilt med tanke på att i utskicken står att läsa att en del av dessa hyresrätter har lägre hyra än den bostad du bor i idag samt ligger i attraktiva områden.

Sanningen är att han som har undertecknat utskicket inte alls har tillgång till dessa hyresrätter. Men det har konsulten! Konsulten som i botten är mäklare. Mer mäklare än konsult! En konsult ska vara rådgivande, en mäklare är en försäljare. En ombildningskonsult är inte en rådgivare han är en försäljare. Därför får du ett erbjudande, en chans till ett drömboende och det enda du behöver göra är att skriva ditt namn på en fullmakt/medgivande. Enkelt, eller hur?

Men om man tittar på, vad är det för hyresrätter som nu bjuds ut egentligen?

Bor det några i dem idag med eget kontrakt eller ingår de i den svarthandeln med hyresrätter som finns?

Vad är det för hyresvärd? Är det ombildningsstopp på alla lägenheterna? Så att du inte riskerar att hamna i en ny ombildningskarusell.

Hur kan de ha lägre hyra än vad jag har idag? Är det för att de är mindre till ytan? Och det som är attraktivt i konsultens ögon är det attraktivt i dina ögon?

Vilka garantier har jag för att få just den lägenheten jag vill ha? Vilka garantier har jag när jag skrivit mitt namn på en fullmakt/medgivande? En försäljares ord ? Går min nuvarande hyresvärd med på ett byte när det bara gäller pengar?

Kanske erbjuds du en summa pengar bara för att byta, men aja baja, det är inte lagligt. Kanske betalar de dig för din flytt. Ja, då är det inte olagligt i strikt juridisk mening. Men du ska veta att din hyresrätt och, vid ett ev byte, en blivande bostadsrätt till underpris, är värd några hundratusen på den svarta marknaden. Några tusen för en flytt är ingenting.

Någon annan kommer att tjäna på att utnyttja dig och din dröm till ett drömboende som du inte ens vet, om det kommer att bli ditt drömboende. Och allt detta för din namnteckning på en fullmakt/medgivande! Och du har inga som helst garantier.

Vi har alla våra drömmar men för många har det blivit till mardrömmar på vår gata. Grannar som inte vill ombilda, blir bespottade, det slutas hälsas från grannen intill som vill ombilda. Grannar som upplever ofredande när konsult och Brf propsar på deras namnteckningar på en fullmakt/medgivande. Grannar som känner fientlighet strömma emot dem för att de inte skriver på. Själv har jag fått förstuckna hot via mail. Men jag räds dem inte.

Och det lilla barnet som nu sätts på gatan. Ja, du har säkert läst om sådant i tidningen. Nu händer det på gatan där du bor. Och allt för girigheten. Ett litet barn med familj sätts nu på gatan. Och de har en Brf att tacka för det. Att en småbarnsförälder i en Brf sätter ett barn på gatan, har jag ingen som helst förståelse för.

Girigheten har slagit sönder samhällen i årtusenden, söndrat och förstört. När utvecklingen går framåt inom alla områden så tycks det mig som om den mänskliga civilisationens utveckling har stannat hos en del på en Neanderthalarnivå.

Ett litet barn får nu hitta sitt drömboende på gatan. Det vore inte för mycket begärt om konsulten kunde ge det här barnet och barnets familj ett boende. Det har han både råd och möjlighet till! Om han vill!

Ja, vi har alla våra drömmar, men som med alla drömmar så vaknar vi någon gång och kan se mer realistiskt på drömmen. Det man inte vill, är att vakna upp till en mardröm.

En mardröm som ett litet barn just nu får vakna upp till. Och det är ingenting som du läser om i tidningen. Ingenting som händer någon annanstans. Det händer här och nu. I Stureby, på din gata. På grund av girighet.

Och till dig som lockats till ett drömboende. Har du ställt alla frågor, fått alla svar? Har du fått dina garantier? Så att det inte är du som vaknar upp till en mardröm!

Det här inlägget postades i Allmännyttan, Ombildning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s