Varning för ogiltig ekonomisk plan!

I veckan har ombildningskonsulenten tillsammans med styrelsen i Brf Farfarstäppan lagt upp vad man kallar en ekonomisk plan på den webbsida som konsulten iordningställt åt bostadsrättsföreningen.

Den ekonomiska planen man lagt upp är inte en giltig plan!

En ekonomisk plan ska vara underskriven av intygsgivare och därefter registeras hos Bolagsverket. Igår fredag hade enligt Bolagsverket inget av detta gjorts!

De som skrivit under planen är styrelsen i Brf Farfarstäppan och de är inte intygsgivare och får därmed inte skriva under ett intygande av ekonomisk plan! Och definitivt inte för deras egen förening!

Samtidigt som styrelsen i Brf Farfarstäppan och ombildningskonsulten kommer ut med en ogiltig ekonomisk plan så skickar man ut påminnelser om att du ska skriva på en fullmakt/medgivande.

Detta är vad jag skulle vilja kalla ett bedrägligt förfarande då de räknar med att du inte ska upptäcka ogiltigheten med planen utan känna förtroende för styrelse och konsult och därmed skriva på fullmakten!

Och allt handlar om pengar, stora pengar.

För ombildningskonsulten handlar det om runt 1,5 Miljoner kronor eller mer om ombildningen går igenom på Farfarstäppans sida av Bastuhagsvägen. Pengar som du ska betala! Det är därför du blir jagad att skriva på en fullmakt. Ditt boende och din ekonomi bryr de sig inte om.

Styrelsen i Brf Farfarstäppan, vad tjänar de på en ombildning?

Ja, om man betänker att en av dem flyttade in 2009, fyra av dem flyttade in 2010 och att de tillsammans omgående bildar  en bostadsrättsförening som registreras i början av 2011 och därmed startar en ombildningprocess så uppstår en del frågetecken.

Lägger man därtill att flera i styrelsen kommer från ett boende med bostadsrätt och flyttar in i en hyresrätt i Allmännyttan så blir frågetecknen ganska stora. Särskilt med tanke på hur de pratat sig varma för hur bra det är att bo i bostadsrätt, men samtidigt inte kan svara på frågan ”Hur kommer det sig att ni flyttar från en bostadsrätt och in i en hyresrätt i Allmännyttan om bostadsrätt nu är så bra?”.

Ja, det tål att tänka på! På de ställen där en ombildning gått igenom har det visat sig att väldigt många säljer på en gång och flyttar vidare, även de som sitter i styrelsen för respektive bostadsrättsförening säljer och flyttar vidare.

Till syvende och sist handlar allt bara om pengar och inte ditt boende vad än konsult och styrelse låter påskina!

Du har en trygghet idag, vill du riskera den?

Det här inlägget postades i Allmännyttan, Ombildning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s