Vårt infomöte igår….

Det var ett väldigt bra infomöte igår och det var härligt att se att så många kom för att lyssna och ställa frågor.

PO Brogren från HGF berättade på ett inspirerande sätt vad bl a en teknisk besiktning och en ekonomisk plan innebär, om fullmakter och köpstämmor, konsekvenser som uppstår eller kan uppstå under en ombildningsprocess men även om vilka risker som kan finnas om en ombildning går igenom.

Han talade om ombildningskonsulternas arvoden och syftet med deras arbete att ombilda, förskönade siffror, banklån och räntor. Han talade vidare om det ansvar varje bostadsrättsinnehavare har för bostadsrättsföreningens lån och skulder och det ansvar du har när du har blivit fastighetsägare vilket du blir om du köper ditt hem. Och styrelsens ansvar och vad händer om styrelsen säljer direkt efter en ombildning om det går igenom. Vill du sitta i styrelsen då och ha det yttersta ansvaret som fastighetsägare?

Ja, det är många frågor, många ställningstaganden inför ett så stort beslut att köpa eller inte köpa. Litar du på konsultens kalkyler, på styrelsens syften?

Eller väljer du att bo kvar i Allmännyttan och den trygghet du vet att du har här?

Ja, det var ett väldigt fint infomöte och Ett Stort Tack till PO Brogren som delade med sig av sin kunskap och sina erfarenheter, och även lockade oss till skratt!

Och Ett Stort Tack till er alla underbara grannar, ni skänker inspiration och glädje att orka fortsätta arbeta för våra kära hyresrätter i Allmännyttan, Ett Stort Tack till er alla!

Kristina, Lautaro och Marie-Louise

Det här inlägget postades i Allmännyttan, Ombildning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s