Ombildningskonsulten och bostadsrättsföreningar jagar nu fullmakter/medgivanden

Det har kommit telefonsamtal, mail och brev i brevlådan från flera av dina grannar där de beskriver en stor irritation över, att trots att de har sagt ifrån, ändå blir kontaktade av ombildningskonsult och brf för att skriva på en fullmakt/medgivande.

Dina grannar har i klartext talat om att de inte är intresserade av en ombildning men får ändå utstå trakasserier från de som vill ombilda. Detta är inte acceptabelt!

Det är en uttröttningsteknik ombildningskonsult och brf använder sig av, inte bara här i Stureby utan det har skett och sker i alla områden där en ombildningsprocess har varit aktuell eller är aktuell. Tekniken går helt enkelt ut på att trötta ut just dig så pass mycket att du skriver på bara för att slippa få fler brev med uppmaningar, slippa telefonsamtal och någon som knackar på din dörr i tid och otid.

Ombildningskonsult och brf räknar med att du till slut skriver på en fullmakt/medgivande enbart för att slippa alla dessa trakasserier.

Men stå emot! Skriv inte på en fullmakt/medgivande hur trött och arg du än blir! Du är inte ensam, du som vill bo kvar som idag!

Fortsätter du att få brev från ombildningskonsulten så öppna inte breven utan skriv ”Åter avsändaren” på kuvertet och stoppa det i närmsta postlåda. Det är ett bra sätt att framföra din ståndpunkt!
Ringer de på telefon be om deras namn, adress och telefonnummer, och säg att DU ringer upp vid ett annat tillfälle och avsluta samtalet även om de pratar vidare. Kontakta sedan mig.
Ringer de på din dörr be om deras namn, adress och telefonummer, och säg att DU kontaktar dem vid ett senare tillfälle, påbörja ingen diskussion utan stäng dörren. Bestäm inte med dem en tid som skulle passa dig bättre att de kommer tillbaka på! Kontakta sedan mig.

Fortsätt också att prata med dina grannar för du är inte ensam om att vilja bo kvar som du gör idag utan vi är väldigt många!

Det här inlägget postades i Allmännyttan, Ombildning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s