Brf Farfarstäppans oetiska utskick angående utförsäljning

För några dagar sedan fick du ett utskick i din brevlåda. Det första du såg på det utskicket var Familjebostäders logotype och sedan en fet rubrik som löd ” Bostadsbolaget Willhem – din nya hyresvärd”. Många av er fick en rejäl kalldusch, blev förvirrade, oroliga och skrämda.  Vad är det här? Vad är det som händer?

Det som hände var att Brf Farfarstäppan kopierat ett brev till hyresgäster som bor i områden där utförsäljning nu blivit aktuellt. (Stureby ingår inte i ett av dessa områden)

Brf Farfarstäppan hade också vikt detta utskick så att Familjebostäders logotype och den feta illavarslande rubriken om en ny hyresvärd skulle vara det första du såg. Först längst ner på sidan finns ett OBS! som talar om att det är en kopia av ett brev som du inte berörs av.

På utskickets baksida har Brf Farfarstäppan givit sin syn på ”händelsen” dvs det brev som skickats ut i de områden som är berörda av en utförsäljning.

Uppsåtet från Brf Farfarstäppan, genom att dela ut utskicket, var helt enkelt att få dig, så förvirrad, orolig och skrämd att du skriver på ett medgivande/fullmakt för att Brf Farfarstäppan ska kunna köpa den fastighet du bor i idag.

Vad Brf Farfarstäppan inte säger i det utskicket är:

• att Familjebostäder får sina direktiv från Stockholm Stads AB och den sittande politiska majoriteten

• att den sittande politiska majoriteten agerat bakom ryggen på, inte bara hyresgästerna i de berörda områdena, utan även bakom ryggen på oppositionen (S, MP och V) som sitter med i samma styrelse både inom Stockholm Stads AB och Familjebostäder

• att det ensidiga beslutet om utförsäljningen dels har anmälts till Stockholm Stads revisorer för granskning, dels har polisanmälts för brott mot aktiebolagslagen. Båda anmälningarna kommer från partier inom oppositionen

• att en stor demonstration mot utförsäljning av Allmännyttan är planerad måndag 23 april utanför Stadshuset

• att väldigt många hyresgäster inom Allmännyttan är emot både ombildning och utförsäljning

• att vid en utförsäljning finns trots allt hyresrätten kvar och trots att du förlorar kötid i Allmännyttans interna bostadskö så har du möjlighet att byta i den nya värdens interna kö, även om urvalet av lägenheter blir magrare. Hyresrätter som blir lediga hos en privat värd, som köpt genom utförsäljning, går vidare till Bostadsförmedlingens kö

• att vid en ombildning försvinner hyresrätter, Bostadsförmedlingen får inte in lediga hyresrätter då de går till försäljning som bostadsrätter, interna bostadsköer finns inte inom en Brf och det blir färre möjligheter överlag för vanligt folk att få en hyresrätt

Hemlighetsmakeri

Det som är ytterst anmärkningsvärt i de utförsäljningar av Allmännyttan som nu är planerade att ske, är att försäljningen har förhandlats under stort hemlighetsmakeri av den styrande politiska majoriteten utan att den politiska oppositionen (S, MP och V) eller de hyresgäster som är berörda har fått vetskap om detta.

Demokrati och öppenhet

Demokratin och öppenheten har genom detta hemlighetsmakeri satts ur spel.  Att Brf Farfarstäppan rider på detta för att få din underskrift på ett medgivande/fullmakt är bedrövligt.

Demokrati och öppenhet åstadkommer man inte genom att skriva under ett medgivande/fullmakt, det gör man genom skarpa protester mot den enfald som inte sätter värde på demokrati  och att vid nästa val tänka noga igenom vem det är man röstar på.

Eller kom med i den planerade demonstrationen utanför Stadshuset 23 april och visa vad du tycker!

Det här inlägget postades i Allmännyttan, Ombildning, Utförsäljning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Brf Farfarstäppans oetiska utskick angående utförsäljning

 1. Lise-Lotte skriver:

  Bra skrivet, jag undar: när får vi på den jämna sidan någon info det är tyst ingen presentation av styrelsen, ingen info om någon möte, är styrelsen osynliga? Har de något att dölja?

  • Kristina Tell skriver:

   Hej Lise-Lotte,

   Tack! Ja, jag undrar också när Brf Bastuhagen ska visa sig i dagsljuset, men jag är övertygad om att de är så illa tvungna att kliva fram snart oavsett skelett i garderoben. För min del får de gärna försvinna som Brf så att trivseln kommer tillbaka i frid och fröjd.

   Kristina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s