Rättelse: Slutdatum för ombildning

På vårt Boendemöte i måndags uppgav jag fel datum som svar på frågan om sista datum för ombildning.

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för det!

Brf Farfarstäppan har begärt förlängning av sin betänketid. Den första betänketiden var satt till och med 13 april men har på Farfarstäppans begäran förlängts till och med 13 juli (och INTE 13 juni som jag uppgav).

Slutdatum är alltså 13 juli. Har inte Farfarstäppan inkommit med ett ja till köp innan slutdatum så är det enligt Familjebostäder och de regler som finns ett definitivt stopp för ombildning.

Brf Bastuhagen har fått en första betänketid till och med 17 juni. Den betänketiden kan på begäran från Bastuhagen förlängas ytterligare tre månader dvs in i september månad.

Pressad tidsram för Brf

Bostadsrättsföreningarna på Bastuhagsvägen är nu pressade till att få in sina medgivanden dvs fullmakter till köp av fastigheterna inom den tidsram som ett slutdatum utgör.

Det betyder att man från bostadsrättsföreningarnas sida kommer att agera för att få just din underskrift på ett medgivande dvs fullmakt, om du inte redan har skrivit på.

Vilka metoder bostadsrättsföreningen kan komma att använda sig av för att få in ett medgivande dvs fullmakt kommer jag att beskriva i ett nytt inlägg så fort jag hinner.

I övrigt vill jag tacka alla som deltog i vårt boendemöte och för ert engagemang. Det kändes väldigt bra. Har ni frågor som kommit upp i efterhand så tveka inte att ta kontakt!

Det här inlägget postades i Allmännyttan, Boendemöten, Ombildning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Rättelse: Slutdatum för ombildning

 1. Lise-Lotte skriver:

  Hej, vad bra att du lämnade ett datum för betänketid för den jämna sidan det är konstigt att vi inte har hört något från våran styrelse eller konsulterna men de kommer nog snart att banka på våra dörrar för påskrift av medgivande men ICKE från mig. Tack för infot Kristina. Ha en bra dag. Hälsningar Lise-Lotte.

  • Kristina Tell skriver:

   Hej Lise-Lotte,

   Styrelsen i Brf Bastuhagen tittar säkert snart fram ur sina gömslen och visar sig. De kommer ju att ha ett infomöte så småningom och de vore mycket märkligt om de inte visar sig då. Och visst, de kommer liksom Brf Farfarstäppan att jaga medgivanden/fullmakter för att få till stånd ett köp, så utskick och bankningar på dörren är bara att vänta.

   Ha en fin och bra dag du med. Hälsningar Kristina.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s