Medgivande – Ett otydligt förtydligande av ombildningskonsulten

Efter det utskick som du fick i brevlådan och som beskrev vad ett medgivande egentligen innebär så har konsulten på bostadsrättsföreningens webbsida gjort sitt eget förtydligande av vad ett medgivande innebär. Medgivande är samma sak som fullmakt!

En eloge för det! MEN det framkommer fortfarande inte klart och tydligt att om du skriver på så riskerar du en ny hyresvärd. Du kommer alltså INTE att ha kvar Familjebostäder som din hyresvärd om ett köp går igenom.

Det finns de som inte förstår eller inser detta! Att det handlar om deras framtida boende och att de kan komma att få en ny hyresvärd.

Men som sagt en eloge till konsulten om än det var ett knapphändigt förtydligande. Nu får vi bara hoppas att konsulten med Brf:s styrelse inte utövar påtryckningar för att få in just din underskrift. Påtryckningar i form av brev, telefonpåringningar och knackningar på din dörr.

Vad de då kommer att säga är kort och gott: Du har inte skrivit på och vi måste ha in ditt medgivande så fort som möjligt. Skriv på! Och de kommer inte att tala om att du då riskerar att få en ny hyresvärd.

De forcerar fram något som du kanske ännu inte har hunnit tänka igenom klart. Ett så stort beslut behöver tid på sig. Den tiden kommer inte konsulten med Brf:s styrelse att ge dig!

Ombildningskonsulten skriver vidare på bostadsrättsföreningens webbsida att anledningen till att han snarast behöver få in medgivandet är för att kunna se hur stort intresset är för ombildning!!??

Detta är ingenting annat än ett bedrägligt förfarande vars enda syfte är att få majoritet på en köpstämma så att ett köp går igenom. Glöm inte att ett medgivande faktiskt är en fullmakt för att rösta ja till en bostadsrättsförening och en ny hyresvärd!

Hur stort intresse det är för en ombildning får ombildningskonsulten och Brf:s styrelse ändå veta genom att få in medgivanden, fullmakter, från de som vill köpa.

Är intresset för litet för att ett köp ska gå igenom kommer du som inte skrivit på en fullmakt att få utstå påtryckningar. Detta enbart för att ombildningskonsulenten ska kunna förvissa sig om att majoritet till köp uppnås på köpstämman genom att någon annan röstar ja i ditt namn.

Bjurfors och Thörner (numer Restate) som sköter ombildningen på Bastuhagsvägen har tidigare utmärkt sig för sina fula metoder till att få till stånd en ombildning. Och jag tycker att det är märkligt att Brf:s styrelse tagit hjälp av en sådan tvivelaktig firma.

Det finns de som hjälper till med en ombildning på ett ärligt sätt. När det gäller HSB har jag aldrig hört något ofördelaktigt om dem och de hade varit ett ärligt alternativ för bostadsrättsföreningens styrelse att ta hjälp av.

Bjurfors och Thörner drivs enbart av ett eget vinstintresse. Hur ditt liv och ditt boende kommer att gestalta sig i framtiden, vare sig du köper eller inte, bryr de sig definitivt inte om.

Så än en gång
Skriv inte på ett medgivande, fullmakt, om du vill bo kvar som idag!

Det här inlägget postades i Ombildning och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s