En bit in på det nya året…

…och vintern är här med kyla och snö.

På vår blogg har inte skrivits mycket, men vi finns kvar och mailen kollas varje dag. Jag har nyligen genomgått en ryggoperation och arbetar nu med min rehabilitering, och min medskribent har varit upptagen med annat utomlands, därav tystnaden på bloggen.

Nu ska vi komma igång så smått igen med information om vad som händer i vårt bostadsområde.

LH Sturebo

Det som händer närmast inom LH Sturebo är vårt årsmöte i slutet av februari där vi bl a väljer styrelse för den kommande årsverksamheten. Till årmötet är du välkommen som bor här och medlem i Hyresgästföreningen och jag hoppas innerligt att ni är många som kommer då. Kallelse till mötet kommer snart i din brevlåda.

Ombildning av Allmännyttans hyresrätter till bostadsrätter

Många av oss är emot ombildning av våra hyresrätter och vill fortsätta med att bo inom Allmännyttan.

Styrande politiker har gett sitt godkännande till att sälja ut Allmänyttans hyresrätter på Bastuhagsvägens ojämna nummer till Brf Farfarstäppan.

I början av december förra året fick bostdasrättsföreningen ett pris för fastigheterna vilket innebar att bostadsrättsföreningen kunde köpa fastigheterna för sammanlagt 164 Mkr dvs 17.546 kronor i kvadratmeterspris. Detta är bara köpesumman och innefattar ingenting annat. Till detta kommer kostnad för vatten, sophämtning, snöröjning, trappstädning, trädgårdarbete och så vidare. Vill man ha nya balkonger och treglasfönster tillkommer det också (ett arbete som Familjebostäder redan projekterat och som du redan betalt för men som försvinner vid en ombildning). Därutöver tillkommer naturligtvis din ränta på ditt banklån och sedemera amorteringar på lånet om du bestämmer dig för att köpa ditt eget hem.

Brf Farfarstäppan kommer att ha ett informationsmöte där de ska presentera kostnadskalkyler för var och en. Dessa kalkyler och det som sägs på mötet kommer att vara lite förskönat då det är en produkt som en mäklare vill sälja. Var observant och se upp så att du inte blir lurad, utan att du vet vad du gör om du bestämmer dig för att köpa ditt eget hem. Det kan bli en ganska kostsam historia för dig! Har du råd med det?

Att bo I Allmännyttan

Att bo i Allmännyttan är väldigt bekvämt. Yttre och inre underhåll, sophämtning, vatten, trappstädning, snörröjning mm, allt är inbakat i din hyra. Inga överraskningar, inga oförutsedda utgifter. Du har en kötid i den interna bostadskön om du vill byta lägenhet, rörligheten på bostadsmarknaden är större. I en bostadsrätt saknas allt detta.

Allmännyttan fyller också en väldigt fin social funktion. Här finns lägenheter för alla, unga som äldre, lägenheter för alla till en rimlig hyra och med bra service. I motsats till Egennyttan som bara tänker på sig och sitt. Är du en av dem som bara tänker på dig och ditt?

Det här inlägget postades i Allmännyttan, Ombildning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En bit in på det nya året…

  1. Härligt att du är tillbaka nu
    Lycka till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s