Rädda Allmännyttan – utanför Stadshuset i måndags 26 sept

Drygt hundra hyresgäster hade mött upp utanför Stadshuset i måndags för att demonstrera och plakaten var många. Massmedia kom, TV 4 filmade för nyheterna, Lars Epstein från DN var där och skrev en artikel. Mia Tottmar, också från DN, var där och skrev en artikel i papperstidningen, Proletären var där och tidningen Metro var där.

Sanna Carlstedt och Johan Johansson underhöll med sång och musik mellan talen som hölls.


En av talarna var Joakim Larsson(M) som förespråkar ombildning och utförsäljning av Allmännyttan. Peggy Jönsson (i mitten) överräckte protestlistor mot utförsäljningen av Svenska Bostäders lägenheter i Kärrtorp och Bredäng med över 3.000 namnunderskrifter vilket han lovade att gå igenom senare.

Andra talare var Ann-Margarethe Livh(V), ej med på bild, som pratade sig varm för hyresrättens och Allmännyttans existens, en underbart fin boendeform för så många av oss. Hon bor själv i en hyresrätt i Allmännyttan och tänker fortsätta arbetet med att vi får behålla den boendeformen. Vi tackar henne innerligt för det!

Tomas Rudin(S) talade också varmt för hyresrätten och poängterade att (S) gett sitt förslag att boende i Kärrtorp och Bredäng ska få behålla sin kötid i den interna kön ytterligare 6 månader vid en ev utförsäljning. Personligen hoppas jag att Tomas Rudin och hans parti kan medverka till att ingen utförsäljning kommer att ske alls.

I vimlet utanför Stadshuset syntes även Ann Mari Engel(V), ej med på bild, och Roger Mogert(S) här med sin partikamrat Tomas Rudin och Peggy Jönsson.
Andra som syntes i vimlet var Stig Hägerstrand från HGF Sthlm Syd-Ost och PO Brogren från HGF Stockholm.

Och vimlet det var ju förstås alla vi med eller utan plakat som öppet visade vår åsikt genom att demonstrerade mot utförsäljningar och ombildningar av Allmännyttan.

På plats var jag och Lautaro från Stureby. Fotograf är Gunnar Thorell aktiv inom HGF Stockholm Syd-Ost och även Kärrtorpsbo.

Allmännyttan behövs i ett samhälle som bygger på respekt och hänsyn till våra medmänniskor, respekt och hänsyn för alla som valt att bo i Allmännyttan. Ett samhälle byggt på sann demokrati, där vi alla har vår valfrihet! Även för oss som vill ha kvar våra hyresrätter i Allmännyttan!

Det här inlägget postades i Allmännyttan, Ombildning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s