Svårare för skuldsatta att få egen lägenhet – ur söndagens Eko-nyheter i Sveriges Radio

Många som är skuldsatta har idag svårt att få lägenhet. Tyvärr händer detta också inom Allmännyttan som en gång bildades för att ge vanliga människor med en liten plånbok möjlighet till ett drägligt boende. Ansvariga är de rådande politiker som idag helst ser att Allmännyttan helt försvinner och aktivt arbetar för att så ska ske!

Med ombildningar och utförsäljningar av bostäder som vanliga människor har råd att bo i och med hårdare krav och mindre hjälp till utsatta i vårt samhälle raserar de snabbt något som tagit lång tid att bygga upp nämligen att med omtanke och omsorg, medmänsklighet, ge människor rätten till en bostad, rätten till ett hem oavsett inkomst. Det som Allmännyttan byggdes för men som nu rivs ner!

Att bli skuldsatt eller få betalningsanmärkningar kan drabba vem som helst. Du kanske förlorar ditt jobb. Du kanske blir långvarigt eller obotligt sjuk, eller skadad i en olycka. Pengarna räcker inte längre till och du blir skuldsatt, får betalningsanmärkningar. Du säljer din bil och gör upp avbetalningsplaner med fordringsägarna. Ska du då också förlora möjligheten till ett boende som du trots allt har råd med, medan du försöker få rätsida på ditt liv igen?

Läs artikeln och lyssna på ljudklippet som fick mig att reflektera: Svårare för skuldsatta att få egen lägenhet.

Det här inlägget postades i Allmännyttan, Ombildning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s