Reinfeldt berättar om sin sämsta affär

Ur SVT:s ”Rea” 7/10-09

Det här inlägget postades i Allmännyttan, Ombildning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Reinfeldt berättar om sin sämsta affär

 1. Stockholmska skriver:

  Snacka om snedvriden information i syfte att få folk att inte våga köpa bostadsrätt. Det framgår inte vilka omständigheter som rådde vid köpet. Om det tex var på 90/1980-talet som Reinfeldt köpte lägenhet så var det en mycket speciell situation med spekulationer på fastigheter i Sverige. Lägenheten var sannolikt inte heller ombildad. Vid en ombildning ges normalt minst 30 procent av marknadsvärdet.

  • Kristina Tell skriver:

   Jag kan inte se det som snedvriden information tvärtom uttalandet visar ju på att man bör tänka efter väldigt noga innan man lånar pengar av banken och sätter sig i skuld.

   Att skylla Reinfeldts sämsta affär på en fastighetsmarknad fylld av spekulationer är ju att frånta honom ansvaret för sina egna beslut och handlingar. Han borde kanske ha tänkt efter innan han fattade beslutet att köpa en bostadsrätt. Eller så var det bara så att han spekulerade själv, köpte för att sälja med vinst.

   Nu fick han ta sin förlust, det han förlorade på den affären. Det sved säkerligen i hans redan välfyllda plånbok men för många inom Allmännyttan finns inga välfyllda plånböcker att täcka utgifter och förluster med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s