Om anslagen i portarna från Brf Farfarstäppan!

I helgen som var satte Brf Farfarstäppan upp anslag i portarna på Bastuhagsvägens ojämna portnummer.

 • I det anslaget skriver man bl a:
  ”Nu är första vändan i en eventuell ombildning klar efter att vi fått in många intresseanmälningar.”

FEL – De har inte ”fått in många intresseanmälningar”

Av 160 inklusive 4 lokaler så har Familjebostäder fått in 66 st intresseanmälningar varav 2 st inte godkändes och det slutliga resultatet blev 64 st inkomna intresseanmälningar.

Detta utgör exakt de 40% som en Brf behöver för att kunna lämna in en intresseanmälan om ett eventuellt köp.

Med lite enkel matematik så är 160 st minus 64 intresseanmälningar lika med 96 st, dvs 60% som ej svarat ja. Vilket betyder att majoriteten inte sagt ja till intresse av att ombilda!

Att få ihop exakt de 40% som behövs för att lämna in en intresseanmälan kan inte ses som att ”vi fått in många intresseanmälningar”.

Av dessa 96 st (60%) som ej svarat ja till intresse av att ombilda så har 48 st (30%) aktivt svarat Nej till ombildning och resterande 48 st (30%) varken svarat ja eller nej.

För att få till stånd ett köp behöver en Brf få ihop 67% på en köpstämma. Målet, vägen dit för Brf Farfarstäppan är alltså väldigt lång.

 • I anslaget skriver man vidare::
  ”Nästa steg i processen är en värdering…”

FEL – Nästa steg är inte en värdering

Nästa steg och det Farfarstäppan kallar för värdering, är inte en värdering utan en besiktning som sedan kommer att ligga som underlag för en värdering. I en värdering ingår hela fastigheten inte enbart en besiktning av några få lägenheter. Detta borde styrelsen i Brf Farfarstäppan känna till.

Av dessa påståenden i anslaget kan man med rätta finna att Styrelsen i Brf Farfarstäppan har farit med oriktig information i ett försök att försköna de fakta som finns.

Vi inom LH Sturebo arbetar för att ge en riktig information som bygger på fakta. Och inte en förskönad version!

Den information jag har lämnat här om inlämnade intresseanmälningar och besiktning är kontrollerad och bekräftad från Familjebostäder.

Det här inlägget postades i Allmännyttan, Ombildning och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Om anslagen i portarna från Brf Farfarstäppan!

 1. Lise-Lotte skriver:

  Hur kan de lämna så oriktiga uppgifter är det bara för att få fler att skriva på, det är inte sjysst, om man skall bilda brf skall det väl gå sjysst till, det verkar det inte har gjorts här. Fick i dag hem i brevlådan ett brev från Bjurfors och Thörner där de skriver: att de har kommit till den del i processen där de väntar på ett pris från Familjebostäder men skall inte fastigheten besiktigas först innan pris kan sättas? de skriver vidare: från den dagen vi fått priset så har vi bara sex måndader på oss att genomföra ombildningen det kan upplevas som kort tid så vi ber er att redan nu sätta er in i bostadsrättsombildningen, men jag har inte skickat in någon intresseanmälan om att jag vill köpa min lägenhet, vidare skriver de: att det har bildats en styrelse i BRF Bastuhagen som tillsammans med Bjurfors & Törner kommer att leda er genom detta förlopp, det låter som tycker jag att de tror att alla vill köpa sina lägenheter på den jämna sidan är det verkligen så? JAG VILL INTE KÖPA MIN LÄGENHET, skall jag behöva flytta igen för att slippa detta? NEJ TILL BRF LÅT HYRESRÄTTERNA LEVA.

  • Kristina Tell skriver:

   Hej Lise-Lotte, självklart så målar de ut situationen bättre än den är för att med lock och pock få så många som möjligt att skriva på.

   Jag återkommer med ett inlägg ang Brf Bastuhagen men redan nu kan jag säga: Att om alla som aktivt svarat NEJ till ombildning står fast vid det så kommer Brf Bastuhagen inte upp till de 67% som behövs för ett köp!
   Innan jag publicerar det inlägget måste jag alltså få bekräftat att inga ändringar skett.

   Rädda hyresrätten i Allmännyttan. Den behövs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s