Allmännyttan behövs!

Fotograf till de bilder som publiceras här är Gunnar Thorell utom den sista som Ari Eskelinen har tagit.

Bakgrund: Hyresgästerna i Kärrtorp har tidigare stått under ombildningshot men lyckats stoppa ombildning. Då inträder ett nytt hot stiftat av rådande politiker, att fastigheterna ska säljas ut till en privat hyresvärd. Detsamma gäller för många hyresgäster i Bredäng.
Hyresgästerna i Kärrtorp och Bredäng vill fortsätta att vara hyresgäster i Allmännyttan och upplever nu en stor oro att deras hem, deras fasta punkt i tillvaron ska säljas ut till en privat aktör på bostnadsmarknaden.

Igår deltog jag och Lautaro från LH Sturebo i den ”lilla förfesten” innan den stora manifestationen att stoppa ombildning och utförsäljning av Allmännyttan äger rum måndag 26 sept kl 16.00.

Platsen var utanför Stadshuset, vädret var varmt, stämningen gemytlig och vi var ca 80 personer som samlats för att framföra flera hundra människors önskan om att bibehålla hyresrätten i Allmännyttan, att stoppa ombildning och den utförsäljning som idag hotar hyresgäster i Kärrtorp och Bredäng men som imorgon kan hota oss.

Roger Mogert (S) och Ann-Marie Engel (V) kom ut och minglade med oss, lyssnade på våra åsikter och förde en dialog med oss medborgare i vår vackra stad. Åsikter och frågor som senare togs upp i fullmäktigemötet i Stadshuset.
Läs mer på DN och Epsteins STHLM

Även ABC-nyheterna var på plats med kamera och reporter som intervjuade Peggy Jönsson (i mitten på bilden), ett kortare inslag av intervjun sändes senare på kvällen i ABC-Nyheterna.

Till vänster på bilden står Sara Ström som med stort engagemang och oro inför en utförsäljning vände sig till DN, vilket resulterade i en väldigt bra artikel.

Till höger står P O Brogren från HGF och vad han inte vet om ombildningar och utförsäljningar är inte värt att veta. Han är en stöttepelare i dessa frågor!

Hjördis och Elvy, båda 80+ och boende i Kärrtorp kom och visade sitt ställningstagande. En stor eloge till dessa äldre damer som tar sig tid och ork att visa vad de tycker. De är värda all beundran!

Och till er unga, lyssna, reflektera och lär vad de äldre har att säga! De har levt ett långt liv fyllt av erfarenhet och kunskap, du som är ung har mycket att lära av det…Om du kan lyssna!

Till sist men inte minst. Framtiden för våra barn, barnbarn och unga.

Om inga hyresrätter finns, om Allmännyttan är skövlad, jämnad med marken, om det bara finns dyra bostadsrätter och dyra hyresrätter hos privata hyresvärdar. Lägenheter som bara de mest privilegierade har råd med, vart ska då alla unga bo, de som inte har råd?

Och vart ska vi bo, alla vi som trivs i Allmännyttan, vi som valt att bo i Allmännyttan? Ska vi fråntas den möjligheten, den valfriheten?

Den valfrihet i boendet som rådande politiker talar sig så varmt för, en valfrihet som nu körs över med en stor ångvält för oss inom Allmännyttan.

Hej, hallå! Vart tog våran valfrihet vägen? Är det, det ni rådande politiker kallar för demokrati? Jag kallar det för diktatur!

Till dig som vill bo kvar i Allmännyttan, till dig som vill att våra barn, barnbarn och unga ska kunna ha möjligheten till ett drägligt boende, till dig som inte vill att Allmännyttan ska jämnas med marken, till dig som vill ha valfriheten att välja Allmännyttan, kom med och arbeta för den valfriheten!

Det här inlägget postades i Aktiviteter, Allmännyttan, Ombildning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s