Nu närmar sig hösten…

…och vi i styrelsen hade igår vårt första möte efter sommaruppehållet. Vi har dock inte legat på latsidan hela sommaren utan frågor om bl a lokalutlåning och ombildning har varit på tapeten.

Lokalutlåningen

När det gäller lokalutlåningen vill jag be er att i första hand ringa de telefonnummer för bokning som finns anslaget i varje trappuppgång och även här på webbsidan under fliken ”Kontakt”. I andra hand går det bra att maila (se under kontakt), mailen läses av 2-3 gånger per dag.
OBS! Med hänsyn till djurallergiker får du ej ta med djur in i våra lokaler. Tyvärr så har det hänt att djur medtagits, detta är alltså inte tillåtet!

Nej till ombildning!

Ja, så var det den stora frågan inför hösten och vintern, den om ombildning!

Det har så gott som varit lika många som skrivit på ett NEJ till ombildning som de som svarat ja på den intresseanmälan som skickats ut. Det innebär att de som är intresserade av att eventuellt köpa är långt ifrån sitt mål att överta fastigheterna från Familjebostäder.

De två bostadsrättsföreningar som bildats på Bastuhagsvägen har hjälp av ombildningskonsulter, som i sin tur är intresserade av ett stort arvode om ett köp går igenom. Detta arvode kommer inte att ingå i det försäljningspris som Familjebostäder kommer att sätta om de godkänner en utförsäljning. Detta arvode ska alltså betalas utöver försäljningspriset.

Dessa ombildningskonsulter är intresserade av att tjäna pengar och ingenting annat. Ditt boende bryr de sig inte om, men de bryr sig, om de själva kan tjäna pengar på just dig!

För att åstadkomma detta delade de ut färglada broschyrer i brevlådan med löften om guld och gröna skogar, men det var inte dig de tänkte på, utan sig själva.

De erbjöd sina tjänster gratis, betalning var det inte frågan om. Betala kunde du göra sen, om ett köp gick igenom och du fått dina banklån. Då var det inte gratis längre. Dina räntor och kommande amorteringar på ditt banklån, vad brydde de sig om det? De fick ju sitt stora, feta arvode!

Några få personer nappade på detta, svalde både krok och agn. Eller? Var de medvetna, nappade de, för att likt ombildningskonsulterna snabbt kunna tjäna lite pengar på just dig?

Dessa få personer bildade och registrerade två bostadsrättsföreningar på Bastuhagsvägen. Dessa få personer är till antalet åtta stycken. Några av dem är nyinflyttade, kommer från bostadsrätter och genast vill börja ombilda. Är det personer du kan lita på?

Åtta personer som för egen vinning bildat två styrelser i två bostadsrättsföreningar som inte har några medlemmar. En inlämnad intresseanmälan medför inte automatiskt ett medlemskap i en bostadsrättsförening.

Den intresseanmälan som skickades ut från ombildningskonsulenterna innehöll bara ett enda alternativ, ett ja-alternativ till att ombilda. Något nej-alternativ fanns inte med! De som inte lämnade in denna intresseanmälan fick påhälsning och ombads att fylla i samt lämna in den. Hur många kryssade då inte i, efter påtryckningar, det enda alternativet som var ett ja till intresse att eventuellt köpa?

Glöm inte att du när som helst kan ta tillbaka din intresseanmälan. Du kan skriva ut och fylla i vår blankett om Återkallande av intresseanmälan 01 som du sedan skickar till Familjebostäder. Saknar du möjligheter att skriva ut så kontakta LH Sturebos styrelse eller ring direkt till Familjebostäder på telnummer: 08-737 20 36. Om du skickar in din återkallelse så glöm inte att ta en kopia till dig själv.

Lokala Hyresgästföreningen Sturebo

Vi i LH Sturebos styrelsen kommer att arbeta mot en ombildning och arbeta för att våra hyresrätter inom Allmännyttan får vara kvar!

Men vi behöver din hjälp också, du som inte vill ombilda. Vad kan jag hjälpa till med kanske du tänker? Jo, du kan prata med dina grannar, stärka deras vilja att bibehålla våra hyresrätter i Allmännyttan, visa att vi hörs och syns, att vi är många som inte vill ombilda. Du kanske har tankar om hur vi ska visa det tydligare i olika aktioner, som utskick, möten, demonstrationer. Maila dina tankar så ska vi göra något av det!

Din hjälp kommer att behövas, för det kommer en dag när dessa ombildningskonsulenter med bostadsrättsföreningar i släptåg kommer att ta till alla knep de kan för att få just dig att skriva på något som du egentligen inte vill. De arbetar för att få in pengar att fylla sina plånböcker, vi arbetar för att människor ska kunna bo kvar i sina hem till en rimlig hyra, bra service och en trygghet i boendet, vi arbetar för att hyresrätten i Allmännyttan ska få finnas kvar.

Kom med i det arbetet du också!

Det här inlägget postades i Allmännyttan, Ombildning, Sturebo - Hänt & Händer, Trygghet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s