Nyinflyttade vill ombilda till bostadsrätt!

No, it ain’t over until the FAT lady sings
And when she sings I hope she will sing our tune…NEJ till ombildning!
 

Fem nyinflyttade personer

I en av våra bostadsrättsföreningar på Bastuhagsvägen så är de som sitter i styrelsen väldigt nyinflyttade. 

Det är fem personer  i den styrelsen.

Den i styrelsen som har bott här längst flyttade in i november 2009. Två personer i styrelsen flyttade in i juli 2010 och två personer  i december 2010.

Av dessa fem så har fyra stycken flyttad från ett boende i en bostadsrättsförening.

Tre av dessa personer var närvarande på LH Sturebos informationsmöte angående ombildning den 28 april. Två av dessa personer pratade sig varma för att bo i bostadsrätt då de hade bott i bostadsrätt tidigare.

De svarade dock inte på frågan varför de lämnat sitt fina boende i bostadsrätt och flyttat in i Allmännyttan. Se även inlägget ”Från bostadsrätt till hyresrätt” publicerat 17 maj 2011.

Fem personer vill ombilda

Nu bor de här på Bastuhagsvägen i Allmännyttan och vill ombilda till bostadsrätt.

Självklart frågar man sig då, varför flyttade de från sina bostadsrätter som var ett så bra boende och in i Allmännyttan!?  

Lika självklart frågar man sig varför de efter någon månads boende på Bastuhagsvägen börjar ivra för en ombildning till bostadrätt!?

De kunde ju ha bott kvar i sina fina bostadsrätter, men de valde tydligen att sälja och flytta in i Allmännyttan. Och när de flyttat in i Allmännyttan så startar de genast en ombildning till bostadsrätt!

För mig och många andra talar det här förfarandet sitt tydliga språk.

De bryr sig inte om ditt boende eller att de söndrar i ett väl inbott och fungerande boendeområde, där väldigt många har bott under så många år, där vi känner varandra och lärt oss leva med varandra, där vi trivs trots fel och brister kan vakna tryggt på morgonen, där vi kan få en kran lagad med ett enkelt telefonsamtal, där vi har ett boendeinflytande om vi tar till vara på det, där vi får nya tapeter, ommålat eller nya golv om vi vill det. Och mycket mer.

Inga amorteringar och inga räntor att oroa sig för. Inga kostnader för den trasiga kranen att oroa sig för. Inga kostnader för omtapetsering att oroa sig för. Inget att oroa sig för alls när du bor i Allmännyttan.

Fem personer vill ombilda – Hur kommer det sig?

Nu vill helt plötsligt fem personer, som bott här mindre än två år och sitter  i styrelsen för en bostadsrättsförening på Bastuhagsvägen att du ska oroa dig för just allt detta. Varför då? eller med andra ord Hur kommer det sig?

Ja, hur kommer det sig att man flyttar från en bostadsrätt till en hyresrätt i Allmännyttan och genast sätter igång med en ombildning till bostadsrätt?

Det finns bara ett svar på den frågan, och svaret på den frågan är inte att just du ska få guld och gröna skogar genom att ombilda din hyresrätt till bostadsrätt.

Nej, svaret är att just de i styrelsen har en önskan att fylla sina egna plånböcker och nu kommer att arbeta för att så sker. Och för att det ska ske måste det till en ombildning och när så har skett, om det sker, så kommer de i styrelsen att sälja så fort de kan. Dessutom så skjuter de upp skatten på sin tidigare försäljning av sina bostadsrätter. Så för styrelsen är det en ren vinst. För dig är det ingen vinst alls, bara oro över räntor, amorteringar och en styrelse som flyttat vidare.

Marknaden för bostadsrätter

Lägger man därtill att marknaden för bostadsrätter är mer eller mindre ganska mättad med alla ombildningar som skett plus all nybyggnad av bostadsrätter så stiger inte värdet på den typen av boende utan tvärtom, värdet på varje enskild bostadsrätt sjunker sakta men säkert.

Moderna kedjebrev

Vad vi har här är en modern form av kedjebrev, där de som startar kedjebrevet, dvs styrelsen, är de som tjänar något. Alla andra som kommer i denna pyramid förlorar. Så enkelt är det!

Det här inlägget postades i Allmännyttan, Ombildning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Nyinflyttade vill ombilda till bostadsrätt!

 1. LIse-Lotte skriver:

  Hej, Kristina jag håller med dig varför kunde de inte bo kvar i sina bostadsrätter, skall de tvinga folka att flytta för att man inte vill köpa!!!!!!!!!!!!!! låt oss som bor i hyresrätter göra det. JAG VILL INTE KÖPA!!!!!!!!!!!!!! VILL BO I HYRESRÄTT!!!!!!!!!! LÅT MIG GÖRA DET!!!!!!!!!!!!!!!

  • Kristina Tell skriver:

   Hej Lise-Lotte,

   Jag hoppas innerligt att du ska få bo kvar som du gör idag i ett boende som du själv har valt och inte bli påtvingad något annat pga att några få enbart tänker på en ekonomisk egennytta. Och jag hoppas innerligt att inga låter sig förledas att ombilda sin hyresrätt i Allmännyttan till bostadsrätt i tron att de ska få guld och gröna skogar, för det guldet och de gröna skogarna är långt borta och det vore synd om de insåg det försent.

   Vi säger NEJ till ombildning och JA till ett tryggt boende i Allmännyttan.

   Kristina

 2. Lise-Lotte skriver:

  Jag undrar en sak: varför har de i styrelsen på den jämna sidan inte presenterat sig och lämnat någon information om varför de vill ombilda, vi har inte fått någon information alls. Om de är seriösa skall man väl komma med lite information eller hur? Är de verkligen seriösa? vad har de för motiv? men som sagt var LÅT HYRESRÄTTERNA LEVA!!! Ni som vill köpa bostadsrätter det finns så många på hemnet kolla där. LÅT VÅRA HYRESRÄTTER VARA.

  • Kristina Tell skriver:

   Hej Lise-Lotte,

   Du har så rätt i din undran i varför ingen information eller presentation ges av styrelsen i Brf Bastuhagen. Nej, jag kan inte kalla det seriöst om en styrelse agerar för en ombildning men samtidigt håller sig undan just genom att inte presentera sig själva eller deras motiv till att vilja ombilda. Då kan man verkligen undra om allt går rätt till! Någonting måste vara fel. A och O är ju att kunna stå upp för det man vill, men i det här fallet så verkar det som den här styrelsen skyggar genom att inte spela med öppna kort. Nej, jag skulle inte ha någon större tilltro till dem.

   Kristina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s