Återkallelse av intresseanmälan – inlägg 2

Två bostadsrättsföreningar har bildats på Bastuhagsvägen och båda föreningarna har lämnat in en intresseanmälan om köp till Familjebostäder.

För att kunna lämna in en intresseanmälan fodras det 40 % ja-röster. För att ett köp ska gå igenom fodras betydligt fler ja-röster, 2/3-delar eller ca 67% ja-röster.

Brf Farfarstäppan har fått in 40% i intresseanmälningar. Brf Bastuhagen har också fått in 40% ja-röster. Dvs precis så många som behövs för att en intresseanmälan kan lämnas in.

När en intresseanmälan lämnats in avstannar alla projekterade arbeten i de fastigheter som berörs och alla tillval stoppas i lägenheterna.

Det som händer nu är bara en väntan på en prissättning av fastigheterna. Denna prissättning kan ske tidigast i höst, men kan dra ut på tiden vilket det oftast har gjort på andra områden där ombildning varit på tapeten.

När du lämnade in en intresseanmälan så var du med om att starta denna process där alla arbeten och tillval stoppas och medverkar till en lång tid av väntan som medför en stor oro och olägenhet för de som trivs med den boendeform de har idag. Det vill säga en hyresrätt inom Allmännyttan.

Ångrar du din intresseanmälan så kan du ta tillbaka den genom att fylla i denna blankett Återkallande av intresseanmälan 01 

Skicka in originalet till Familjebostäder och spar en kopia till dig själv. Du kan även skicka en kopia till bostadsrättsföreningen om du vill. Glöm inte att fylla i alla uppgifter ordentligt.

Vill du säga NEJ till ombildning kan du fylla i den här blanketten Nej till ombildning 01. Den blanketten lämnar du till LH Sturebo, se info på blanketten.

Saknar du möjlighet att skriva ut så kan du kontakta mig så ordnar jag det åt dig.

Se även inlägg ”Återkallande av intresseanmälan” publicerat 22 maj 2011.

Låt oss bevara Allmännyttan och hyresrätten, en boendeform för alla med ett öppet sinne för sina medmänniskor!

Det här inlägget postades i Allmännyttan, Hyror & Tillval, Ombildning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s