Jag är bekväm av mig och Allmännyttan gör mitt liv bekvämt.

Idag är en sådan där härlig dag, där jag bara njuter av livet runt omkring mig, trots att jag stressat med en, för mig, ovanligt stor tvätt för att hinna bli färdig i tid till nästa tvättpass. De som kommer efter mig i tvättstugan är också hyresgäster, men till skillnad från mig så bor de i en Brf.

Jag frågar hur det är, att bo som hyresgäst i en Brf. ”Servicen”, svarar de, ”servicen är dålig”.

”Och så har vi förlorat vår kötid i den interna kön”, säger de vidare, ”och var ska de unga bo när de flyttar hemifrån?”

Ja, vart ska de unga bo när Allmännyttan sålts ut? Ja, vart ska de unga bo när inga hyresrätter finns kvar?

Och vart ska vi äldre bo när Allmännyttan sålts ut och vi förlorat vår plats i den interna kön? Hur ska vi då kunna flytta, när lägenheten känns för stor och lämna plats till den som behöver större?

Min härliga dag grumlades. Den här härliga dagen som föddes ur ren bekvämlighet av att bara kunna lyfta på luren och felanmäla min ytterdörr.

Dörren som man fick slå igen så att det ekade i trappuppgången. Dörren som en snickare kom och tittade på igår, såg att den hängt sig och genast korrigerade felet. Dörren som nu smidigt går att stänga.

Ja, jag är bekväm av mig. Jag tycker att det är underbart att få bra service genom att bara lyfta på luren och ringa ett samtal. Utan att behöva tänka på kostnaden och vad min kassa frågar ”Har du råd med detta eller….?”. Kostnaden för att åtgärda något som blivit fel, en dörr, toalett en kyl eller frys, eller något annat.

Frågor som en bostadsrättsinnehavare alltid måste ställa sig. Har jag råd med det här?

Frågor som en bostadsrättsförening alltid måste ställa sig. Har vi råd att att ha en bra service för våra hyresgäster?

Frågor som du inte behöver ställa som hyresgäst i Allmännyttan.

Ja, jag är bekväm av mig! Är du bekväm av dig?

Det här inlägget postades i Allmännyttan, Ombildning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s