Från lyhörd hyresrätt till lyhörd bostadsrätt???

Här har det gnölats genom åren över lyhördheten i våra bostäder och då menar jag inte främst lyhördheten när någon dansar med klackarna i golvet till hög musik. Nej, jag pratar om den här lyhördheten där man inte bara hör sin granne prata, diska eller duscha…..

…utan även hör grannen kissa…

 

…snarka…

…hosta och snörvla…

…och lite andra intima ljud.

 

Den här lyhördheten i vardagen som vi lärt oss att stå ut med genom åren. Att leva med rätt och slätt! För om jag kan höra min granne så kan ju min granne höra mig.

Och det vill du betala för…lyhördheten!? Du som vill ombilda.

Genom att ta stora lån och betala med dyra pengar en lyhörd bostad som du inte ens äger. Lyhördheten försvinner ju inte bara för att din hyresrätt blir bostadsrätt.

Eller hade du tänkt dig att sälja fort som attans? ”Tjena en hacka” så att säga. Du glömmer väl inte då att tala om hur lyhört det är och då inte bara ifrån dina grannar utan hur mycket trafiken hörs också.

Bastuhagsvägen är ju känd som en trång, mycket trafikerad gata, med tunga fordon, genomfartstrafik och parkeringsproblem. Vintertid är Bastuhagsvägen en näst intill oframkomlig väg, även för fotgängare.

Du talar väl om allt det till en köpare. Du som köper för att sälja och ”tjena en hacka” ? Du som ivrar för en ombildning och ser dollartecknen i skyn.

Och till dig som dras med i ombildningsivern, blir lovad guld och gröna skogar, tror du verkligen att gräset är grönare på den andra sidan, att du kommer att få både guld och gröna skogar? Alla andra vet ju, att gräset inte är grönare på den andra sidan.

Och nej, till den som undrar, lyhördheten kan inte byggas bort, den följer med på köpet. Är du beredd att betala för den? Betala för lyhördhet? För det är vad du köper, en lyhörd bostad, du som vill ombilda.

Det här inlägget postades i Ombildning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s