Kronofogden – ny marknad för köp av bostadsrätter

Jag är ledsen över politikernas beslut att sälja ut Allmännyttan. Ledsen för att jag, som är född och uppvuxen i Allmännyttan och stolt över det, inte vill se Allmännyttan och den ideologi som den föddes ur försvinna. En ideologi där man värnade om sina medmänniskor mer än plånböcker. Och jag har svårt att förstå, att de som vill bo i hyresrätt hos Allmännyttan och har valt det, nu ska fråntas det på grund av just några plånböcker och politikers prat om valfrihet i boendet.

Men….!!??
Hej Hallå!! Vi som redan valt vårt boende i Allmännyttan, vart tog vår valfrihet vägen?

Till dig, som nu vill köpa dig en bostadsrätt, det är faktiskt helt ok om du vill det, men varför just i Allmännyttan via en ombildning? Du har ju redan din valfrihet!

Bostadsrätter att köpa finns det gott om. Tycker du att det är för dyrt att gå via en mäklare? Då har jag ett tips, ett tips som du kanske aldrig har tänkt på!

Kronofogden – ny marknad för köp av bostadsrätter

Marknaden för sålda bostadsrätter via Kronofogden har stigit de sista åren och vad jag förstår så ser det inte ut som om det skulle minska snarare tvärtom. En liten artikel om just detta publicerades i SvD 13 jan 2011
Så här är en guldgruva för den som vill köpa bostadsrätt billigt.  

Kronofogden kan sälja bostadsrätter på auktion dels genom utmätning och dels genom tvångsförsäljning.

Utmätning, det vet vi alla, sker för att det finns skulder som inte kan betalas och när bil, sommarstuga och allt annat är sålt, men skulderna finns kvar, då hamnar bostadsrätten på auktion hos Kronofogden.

Tvångsförsäljning handlar också om skulder men här är det Bostadsrättsföreningen som hos Kronofogden begär en försäljning av en bostadsrätt i föreningen. Om ingen köper bostadsrätten efter 2-3 försök på auktion så blir bostadsrätten Bostadsrättsföreningens egendom. Läs mer Tvångsförsäljning av bostadsrätt 

Bostadsrätt på Östermalm

Så ett bra tips för dig som vill köpa bostadsrätt är att se vad Kronofogden har att erbjuda. Det är billigt, billigare än hos en mäklare, en bostadsrätt kan säljas långt under marknadsvärdet och det i de mest attraktivaste områdena. Just nu finns en bostadsrätt på Östermalm att ropa in på nästa auktion (12 april) som Kronofogden håller.

Titta in hos Kronofogden

Tittar man in, då och då, hos Kronofogden så kan man faktiskt göra ett riktigt bra klipp. Inte bara när det gäller bostadsrätter. Du kan köpa bil, båt, tavlor, smycken, möbler och allt du vill till ett underpris. ”Tjena en hacka” som man säger på stockholmska.

Och stockholmska är jag ända ut i fingertopparna, född och uppvuxen med Allmännyttan i ryggmärgen, visst jag var Allmännyttan otrogen några år på 80-talet boendes i en bostadsrätt, kanske berättar jag om det senare, hur det kom sig att jag var otrogen, men det hade inte med min plånbok att göra utan med att mitt boende skulle försvinna för att någon annan ville fylla sin plånbok på min bekostnad. Och jag och mina grannar skulle stå utan bostad.

Idag på Bastuhagsvägen så är det väl ingen som förlorar sitt boende pga att en Bostadsrättsförening bildats, det man förlorar är valfriheten att bo i Allmännyttan, om ett köp går igenom och lite till.  För så enkelt är det att du har inte mer inflytande i en Bostadsrättsförening än du har i Allmännyttan. I en Bostadsrättsförening så har du en styrelse som bestämmer över dig och ditt boende. Så enkelt är det.

Fler länkar som handlar om försäljning av bostadsrätt via Kronofogden:

Kronofogdens försäljning av bostadsrätter
Försäljning av utmätt lös egendom

Det här inlägget postades i Allmännyttan, Ombildning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s