Ombildning eller inte – Bastuhagsvägens framtid

För ca en vecka sedan damp det ner i brevlådorna på Bastuhagsvägen en intresseanmälan för ombildning till bostadsrätt.

Några få hyresgäster i området vill ombilda våra lägenheter till bostadsrätt och byta värd från Allmännyttans Familjebostäder till en privat bostadsrättsförening. Det var dessa hyresgäster som la ner en intresseanmälan för att bilda en Brf i din brevlåda.

En del hyresgäster kanske tycker att det låter intressant, andra är inte alls intresserade. Var just du står vet jag inte, att ombilda eller inte, men det jag vet är att det finns hyresgäster som blev oroade, hyresgäster som vill bo kvar som hyresgäster just i Allmännyttan och nu svävar i en ovisshet där deras trygghet, med ett litet utskick om ombildning i brevlådorna, skakats om.

Och det är för alla dessa hyresgäster, våra grannar, som vi i LH Sturebo nu kommer att arbeta för, att försöka minska ovissheten och öka trygghetskänslan. Vi kan inte förbjuda ombildning men vi kan ge information och medverka till ett rungande NEJ till ombildning.

Den intresseanmälan att bilda en bostadrättsförening som du fick i din brevlåda innebär inte att du sagt ja till att köpa din lägenhet. Den innebär bara att du eventuellt kan vara intresserad av ett köp men att du ännu inte sagt ja till ett köp. Vill du inte så måste du inte fylla i intresseanmälan utan kan lugnt lägga den i papperskorgen. Har du redan fyllt i intresseanmälan med ett ja och ångrar dig så kan du när som helst ta tillbaka din intresseanmälan den är inte bindande på något sätt.

De som vill bilda en privat bostadsrättsförening skickar ut en intresseanmälan till alla hyresgäster i syfte att få ihop 40% av hyresgästerna som svarar ja och kan på så sätt registrera en bostadsrättsförening. Har man fått ihop 40% går man sedan vidare till, i det här fallet, Familjebostäder för att få en prissättning av fastigheten/fastigheterna. Därefter måste 2/3 av intresserade hyresgäster säga ja till köp för att ett köp ska gå igenom.

I dagarna kommer du att få ett utskick i brevlådan från LH Sturebo där du kan kryssa i ett NEJ till ombildning och lämna in till oss i styrelsen antingen att du lägger den i brevlådan som sitter på väggen intill vår möteslokal eller att du kommer ner till möteslokalen måndag 28 mars eller tisdag 29 mars mellan 18.00 – 20.00.

LH Sturebo kommer även ha ett informationsmöte framöver när det gäller ombildning. Datum är inte utsatt ännu men kommer att meddelas så fort datum är fastställt.

Har du frågor eller undrar över något så kan du alltid maila, ringa eller lägga in en kommentar här på sidan.

Det här inlägget postades i Ombildning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ombildning eller inte – Bastuhagsvägens framtid

 1. Lise-Lotte Andersson skriver:

  Nej, nu får det vara nog!!! skall man inte kunna få bo någonstans utan att det skall behövas diskuteras om att det skall bildas bostadsätter. Jag VILL INTE!!! vill bo kvar som jag gör i dag. har valt att bo i hyresrätt och så skall jag göra i fortsättningen. Kommer att fylla i lappen som jag fick i min brevlåda att jag inte vill ombilda.

  • Kristina Tell skriver:

   Hej Lise-Lotte,

   Jag håller fullständigt med dig och jag hoppas innerligt att många gör som du säger NEJ TILL OMBILDNING så att vi får bo kvar som vi gör idag.

   Kan du så kom gärna ner till lokalen på månd eller tisd mellan 18.00 – 20.00 och lämna din lapp samtidigt.

   Kristina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s