2011 – Året som kommer

Viktiga frågor för LH Sturebo

 Min anmärkning:

En ny styrelse kan ha andra åsikter om vad som är viktigt så detta är vad jag personligen anser viktigt och som LH Sturebo bl a ska arbeta med under året som kommer.

Nya frågor att arbeta med är emellertid alltid lika välkomna även om jag prioriterar det som jag tar upp här då de redan har påbörjats och behöver fullföljas.

Tvättstuga och grovsop med källsortering

En viktig fråga för de hyresgäster som förlorar både tvättstuga och grovsop i och med ombildningen av B4-B14. Här gäller det att bl a bevaka vad som händer i frågan och eventuella följder som standardförsämringar för berörda boende.

Källsortering av metall och hårdplast

Familjebostäder vill införa en höjning av hyran för att göra det möjligt för oss boende att källsortera metall och hårdplast.

Stockholm Stads intentioner är att vi som medborgare ska källsortera i den anda som råder av ett ökat miljömedvetande. FB ägs av Stockholm Stad. Vi boende inom FB är inte bara hyresgäster utan även medborgare i vår vackra stad och via vår skattesedel och hyresavi betalar vi redan för Stadens intentioner.

Jag har skickat ett mail till vår områdesförvaltare med en förfrågan om hur man från FB:s sida kan kräva en hyreshöjning i genomförandet av en källsortering då Stockholm Stad uppmanar oss att som goda medborgare tänka på vår gemensamma miljö. Något svar har jag inte fått.

I dagsläget får ni som källsorterar sortera ert metall- och hårdplastavfall under icke brännbart.

En hyreshöjning i den här frågan är inte accetabelt. En fungerande källsortering innebär också att sorteringen är lättåtkomlig för alla, vilket den inte är idag och det gör en höjning av hyran än mindre accetabel.

Trafiksituationen på Bastuhagsvägen

Den här frågan ligger inte inom FB:s ansvarsområde utan här måste man vända sig till Trafikkontoret inom Stockholm Stad.

Här vill jag att en arbetsgrupp av boende och någon från styrelsen tillsätts som arbetar med denna fråga enbart, i form av skrivelser, argumentation, kontakt med ansvariga m m.

Frågan är viktig, för det är ett stort problem för Bastuhagsvägen med framkomlighet, p-platser, genomfartstrafik och inte minst på vintern med snöröjning.

Vill du hjälpa till och arbeta med detta? Hör av dig i så fall till mig via mail eller telefon.

Webbsidan

För den som inte har internetuppkoppling ska möjligheterna att ta del av det som skrivs på webben ses över och vad vi kan göra för att alla ska nås av viktig information.

Fritidslokalen

Det har tråkigt nog inte fungerat fullt ut med vår fritidslokal, nycklar har varit på drift som starkt ogillats av FB då det är deras låssystem. Belysning och musikanläggning har stått på 24 timmar om dygnet under en längre tid vilket medförde ökade kostnader av el för Sturebo.

Detta är inte önskvärt, och vi arbetar med att få fram ett system som kan fungera för att alla ska kunna ha tillgång till lokalen och även känna ansvar för hur den sköts. Vill du i dagsläget låna lokalen så ta kontakt med styrelsen.

Det här inlägget postades i Sturebo - Hänt & Händer och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s