2010 – Året som gått

Vad som skett från LH Sturebos sida

Årsmötet

Den gamla styrelsen som suttit i flera år hade valt att avgå och en ny styrelse valdes.

 Dåligt med varmvatten

På årsmötet framkom det att flera boende på Bastuhagsvägen haft dåligt med varmvatten under vintern. Detta är inte acceptabelt och efter kontakt med områdesförvaltaren dagen efter årsmötet så fick man, efter ytterligare en dag, igång varmvattnet. Problemet berodde på en felaktigt inställd ventil om jag minns det rätt.

Extra årsmöte för val av ny kassör

Strax efter årsmötet avgick LH Sturebos kassör vilket innebar att ett nytt årsmöte måste utlysas för val av ny kassör. Detta medförde att Sturebos arbete blev liggande i dvala och verksamheten kunde inte komma igång förrän långt senare. Vid det extra årsmötet kom även tidigare ledamöter i styrelsen tillbaka vilket har varit till en stor en hjälp i den extra arbetsbelastning som uppstod.

Permanent grill

I det markarbete som pågått på Bastuhagsvägen hade en permanent grill planerats in vid 33:an vilket medförde protester från en del boende pga det grillos man befarade skulle uppstå och tränga in i lägenheterna. Efter att anslag satts upp i berörda trappuppgångar kunde de boende själva rösta för eller emot. Inte många tog den möjligheten men resultatet blev att ingen permanent grill skulle byggas.

Anslagstavlor

Familjebostäder kom med en förfrågan om att byta ut namn- och anslagstavlor i samtliga portuppgångar där vi inom Sturebo skulle stå för en del av kostnaden. Förfrågan avslogs då de tavlor FB ville sätta upp var alltför små när det gällde anslagsdelen och inte rymde mer än ett A4-ark vilket är för litet då information som sätts upp kommer att täcka underliggande information. För den som är intresserad finns FB:s förslag till anslagstavlor att beskåda på Jönåkersvägen i Svedmyra.

Väggstolar/fällstolar

I vår strävan att underlätta för de som av olika anledningar har svårt att gå i trappor så har väggstolar/fällstolar nu monterats i samtliga trappuppgångar. Har vi trots allt missat en väggstol där det skulle behövas så kan du ta kontakt med mig.

Trygghetsvandring

I slutet av oktober gick jag tillsammans med FB, Bäckabo och tjänstemän från Stockholm Stad på en trygghetsvandring i Stureby. Syftet var en inventering av parkvägar, belysning och växtlighet där åtgärder borde göras för att öka tryggheten för oss boende.

Det som främst rörde oss inom Sturebo var bättre belysning och gallring av växtlighet på parkvägen mellan Sågverksgatan och Bäckaskiftsvägen/Bastuhagsvägen samt bättre belysning och gallring av växtlighet vid Bastuhagsvägens parkering intill infarten vid skolan.

Trafikkontoret var inte med, men jag förde ändå upp fråga om trafiksituationen på Bastuhagsvägen och problemet med parkeringsmöjligheter. Ett förslag var att utöka möjligheterna till P-platser vid den befintliga P-platsen intill infarten till skolan, men marken intill räknades som parkmark och för att anlägga P-platser där skulle hela stadsplanen behöva ändras vilket tydligen inte var en lätt procedur. I övrigt när det gällde trafiksituationen hänvisades till trafikkontoret.

Webbsida

LH Sturebo har nu egen webbsida. Den är tänkt att ge fortlöpande information om vad som händer i vårt område och även att fungera som en dialog för den som vill lämna en kommentar eller skicka ett mail. Här hittar du även information om Sturebo och vårt arbetssätt.

Aktiviteter

En trevlig Trivseldag med plantering och korvgrillning anordnades strax innan sommaren och i december blev det ett trevligt Luciafirande. En stor eloge till en styrelse som planerat, inhandlat och ställt iordning för att göra dessa aktiviteter möjliga.

Det här inlägget postades i Sturebo - Hänt & Händer och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s